Film "Free Solo" dobio Oscara

srijeda, 13.03.2019.

Trailer Free SoloStijena El Capitan, sveti gral za penjače, ovih je dana u žiži zanimanja svjetske javnosti nakon što je film "Free solo" osvojio Oscara u kategoriji dokumentarnih filmova. Tema filma je uspon Alexa Honolda po stijeni El Capitan bez upotrebe užeta - slobodnim stilom. Opširan osvrt na ovaj film objavio je Novi list. Trailer i cijeli film možete pogledati na platformi Rotten Tomatos.

Vijest o ovom filmu objavio je i planinarima uvijek naklonjen monitor.hr

El Capitan je vertikalna granitna stijena koja se nalazi u nacionalnom parku Yosemite u SAD-u. Visina vertikale iznosi 900 metara. Za usporedbu, visina vertikale na našoj najpopularnijoj stijeni, Anića kuku, iznosi 300 metara.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.