Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Papučki jaglaci 2019.

petak, 29.03.2019.

Tradicionalna planinarska manifestacija „Papučki jaglaci“, ove godine najposjećenija, okupila je brojne planinare i ljubitelje prirode, njih preko 3000, iz 66 raznih udruga iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske.

Slika.Ove godine manifestacija je održana u nedjelju 24. 3. 2019. Izletnici su se okupljali od 8 do 9 sati se ispred planinarskog doma Lapjak u Velikoj, gdje su im domaćini ponudili pecivo, čaj, a „Sokolice“ su ispekle i kolače. Ugodan boravak u prirodi poželjeli su im predsjednik HPD-a Sokolovac Predrag Livak, predstavnik Općine Velika Dario Ivković, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović te predstavnik JU Park prirode Papuk Miroslav Mesić, ujedno i vodič na stazi Jankovac, te ispred Udruge Slavonski planinari Mario Ripli, član Upravnog odbora i agilni tajnik HPD-a Papuk Virovitica.

Slika.Tradicionalno planinarima se za višesatno uživanje u prirodi nudi pet staza; Staza Jaglaca, Trišnjica, Mališčak, Jankovac i Češljakovački vis dužine od 3 do 7 sati hodanja. Za sigurnost i pomoć planinarima, rekreativcima i ljubiteljima prirode na usluzi su bili planinarski vodiči, rendžeri Parka prirode Papuk te članovi požeške stanice HGSS-a s kolegama iz drugih slavonskih stanica. Najmlađa planinarka bila je dvogodišnja Klara Ćuraj iz Osijeka a najstarija Ružica Pađen iz HPD Bršljan Jankovac (86 godina).

Na povratku sa staza sve posjetitelje je dočekao zabavno – glazbeni program uz živu glazbu te ručak (grah, čobanac i čevapčići u lepinji, kobasica) i piće po vrlo povoljnim cijenama.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima, Sokolicama i Sokolovima, vodičima Stanice planinarskih vodiča Slavonija, HGSS-u Stanica Požega, medijima i svima ostalima, i vidimo se na godinu na 38-im Papučkim jaglacima.

(Predrag Livak)

Slika.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.
Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019 (17.09.2019.)

Planinarsko društvo Jelinak Trilj proslavilo je 20 godina organiziranog planinarstva u triljskom kraju. Središnja proslava, u okviru kojih su bile dvije akcije 2. Međunarodni Mihovilski i Dani planinara Dalmacije – Trilj 2019. održana je od 13. do 15. rujna.

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske (16.09.2019.)

Nastavkom vrlo zahtjevnih speleoloških istraživanja u jami Nedam speleolozi su ovaj vikend došli do dubine 1021 metar. Hrvatska je dobila četvrtu jamu dublju od 1000 metara, što je značajno u svjetskim okvirima.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara (12.09.2019.)

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.