Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142UIAA i DAV objavili 10 video snimaka s prikazom preporučenih penjačkih tehnika

četvrtak, 02.05.2019.

Međunarodna asocijacija planinarskih saveza (UIAA) i Njemački planinarski savez (DAV) zajednički su priredili i objavili 10 video snimaka s prikazom preporučenih penjačkih tehnika. Izvorno su video snimci priređeni na njemačkom jeziku za potrebe DAV-a, a u suradnji s UIAA su dodatno unaprijeđeni, prevedeni na engleski jezik te su sada dostupni na webu UIAA.

Glavni fokus je na različitim tehnikama osiguravanja. Inicijativu je pokrenuo Christoph Hummel, član komisije za sigurnost DAV-a a ujedno i član istovjetne komisije UIAA, koja je podržala inicijativu. Ovaj projekt ima za cilj putem međunarodne mreže planinarskih saveza prenijeti važne informacije o sigurnom, funkcionalnom i svrsishodnom korištenju penjačke opreme, a ujedno potaknuti daljnju suradnju u unaprjeđenju sigurnosnih standarda i procedura koje se primjenjuju pri planinarenju i penjanju.

Ovdje možete pogledati UIAA web stranicu: UIAA and DAV collaborate on safety video project

Slika.

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu (02.07.2019.)

U subotu 29. lipnja 2019. kod planinarske kuće Belecgrad na obroncima Ivanščice održan je 5. planinarsko-glazbeni susret "Planinarska pjesmarica". Prvi susret održan je 2015. godine i od tada svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja pod drevnim Belecgradom odjekuju zvuci planinarskih pjesama i svih ostalih pjesama koje planinari vole pjevati i svirati.

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta (24.06.2019.)

Velebitski planinarski put 4. srpnja ove godine slavi svoj 50. rođendan. Pedesetu obljetnicu ove popularne hrvatske planinarske obilaznice Hrvatski planinarski savez obilježava dvodnevnom radnom akcijom na području sjevernog i srednjeg Velebita, u sklopu koje će se u nedjelju 7. srpnja 2019. u 15 sati kod planinarske kuće Alan održati prigodna svečanost.

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH (24.06.2019.)

U subotu 22. lipnja 2019. održan je tradicionalni pohod na najviši vrh Republike Hrvatske. Pohod su organizirali Hrvatski planinarski savez i HPD Sinjal 1831 iz Kijeva, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Šibenik i HGSS Stanicom Šibenik.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.