Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Službene mail adrese planinarskih udruga

srijeda, 19.06.2019.

U ponedjeljak 17. lipnja 2019. održane su konstituirajuće sjednice Izvršnog i Nadzornog odbora HPS-a nakon provedene izborne Skupštine HPS-a 1. lipnja 2019. Izvršni odbor obradio je 14 točaka dnevnog reda, donio poslovnik o radu Izvršnog odbora, utvrdio Informacije i upute za rad komisija HPS-a, potvrdio dosadašnje i imenovao nekoliko novih pročelnika i zamjenika pročelnika u komisijama HPS-a, usvojio Uputu o obračunu putnih troškova u HPS-u te donio odluke i zaključke o planinarskim objektima, treneru hrvatske sportsko-penjačke reprezentacije, tiskanju članskih iskaznica i markica, pristupanju analizi i unaprjeđenjima sustava školovanja u HPS-u i o drugim pitanjima.

Slika.Među ostalim, u svrhu modernizacije rada i unaprjeđenja komunikacije između Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a Izvršni odbor HPS-a donio je odluku o dodjeli službenih adresa elektroničke pošte svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Službena korespondencija više se neće slati kao do sada poštom, veće će se radi kvalitetnije, brže i sigurnije komunikacije odvijati elektroničkim putem. To se odnosi na prepisku između HPS-a i planinarskih udruga članica HPS-a, na međusobnu komunikaciju planinarskih udruga, ali i na komunikaciju planinarskih udruga sa svojim članovima. Tako će se sve informacije moći kvalitetnije i brže dijeliti unutar cijele planinarske zajednice.

Na poštanske adrese udruga članica HPS-a upućen je dopis s pristupnim podatcima i uputama za podešavanje pretinaca službene elektroničke pošte. Odgovorne osobe u udrugama članicama HPS-a pozivamo da redovno prate pretince elektroničke pošte, a u slučaju izbora novih dužnosnika unutar udruge, da prenesu podatke i upute na novoizabrane osobe. Udruge koje su dosad koristile svoje pretince elektroničke pošte mogu podesiti prosljeđivanje elektroničke pošte s jedne adrese na drugu.

Veliko otkriće na Velebitu! Novi jamski sustav u Hrvatskoj – Jamski sustav Crnopac

Veliko otkriće na Velebitu! Novi jamski sustav u Hrvatskoj – Jamski sustav Crnopac (14.08.2019.)

Spajanjem jame Oaze i Jamskog sustava Kita Gaćešina - Draženova puhaljka (duljine 37.885m) dobili smo novi sustav koji će dobiti naziv po planini pod kojom se nalazi - Jamski sustav Crnopac, ukupne duljine 41.299m, čija će duljina biti povećana nakon obrade podataka sa logora.

Nova otkrića u podzemlju NP Sjeverni Velebit - Hrvatska bogatija za još jednu duboku jamu

Nova otkrića u podzemlju NP Sjeverni Velebit - Hrvatska bogatija za još jednu duboku jamu (12.08.2019.)

Nakon dva tjedna istraživanja u vrlo zahtjevnoj jami Nedam na po dubokim jamama svjetski poznatim Hajdučkim kukovima, speleolozi su u noći s 10. na 11. kolovoza 2019. došli do dubine 740 m, čime je ova jama ušla među 10 najdubljih hrvatskih jama i ide dalje.

Planinarsko sklonište na Dinari

Planinarsko sklonište na Dinari (29.07.2019.)

U subotu 27. srpnja 2019. je na Dinari, najvišem vrhu Republike Hrvatske, postavljeno planinarsko sklonište.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.