Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Iglu ŠportSlužbene mail adrese planinarskih udruga

srijeda, 19.06.2019.

U ponedjeljak 17. lipnja 2019. održane su konstituirajuće sjednice Izvršnog i Nadzornog odbora HPS-a nakon provedene izborne Skupštine HPS-a 1. lipnja 2019. Izvršni odbor obradio je 14 točaka dnevnog reda, donio poslovnik o radu Izvršnog odbora, utvrdio Informacije i upute za rad komisija HPS-a, potvrdio dosadašnje i imenovao nekoliko novih pročelnika i zamjenika pročelnika u komisijama HPS-a, usvojio Uputu o obračunu putnih troškova u HPS-u te donio odluke i zaključke o planinarskim objektima, treneru hrvatske sportsko-penjačke reprezentacije, tiskanju članskih iskaznica i markica, pristupanju analizi i unaprjeđenjima sustava školovanja u HPS-u i o drugim pitanjima.

Slika.Među ostalim, u svrhu modernizacije rada i unaprjeđenja komunikacije između Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a Izvršni odbor HPS-a donio je odluku o dodjeli službenih adresa elektroničke pošte svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Službena korespondencija više se neće slati kao do sada poštom, veće će se radi kvalitetnije, brže i sigurnije komunikacije odvijati elektroničkim putem. To se odnosi na prepisku između HPS-a i planinarskih udruga članica HPS-a, na međusobnu komunikaciju planinarskih udruga, ali i na komunikaciju planinarskih udruga sa svojim članovima. Tako će se sve informacije moći kvalitetnije i brže dijeliti unutar cijele planinarske zajednice.

Na poštanske adrese udruga članica HPS-a upućen je dopis s pristupnim podatcima i uputama za podešavanje pretinaca službene elektroničke pošte. Odgovorne osobe u udrugama članicama HPS-a pozivamo da redovno prate pretince elektroničke pošte, a u slučaju izbora novih dužnosnika unutar udruge, da prenesu podatke i upute na novoizabrane osobe. Udruge koje su dosad koristile svoje pretince elektroničke pošte mogu podesiti prosljeđivanje elektroničke pošte s jedne adrese na drugu.

HOA i HPS promovirali 25 novih trenera sportskog penjanja

HOA i HPS promovirali 25 novih trenera sportskog penjanja (03.12.2019.)

Nakon stručnog osposobljavanja u projektu Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), druga generacija trenera sportskog penjanja primila je u petak 29. studenoga zaslužene diplome i prigodne darove na svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton. Prvom naraštaju od 23 polaznika pridružilo se tako 25 novoosposobljenih trenera.

Nove članske iskaznice i markice HPS-a

Nove članske iskaznice i markice HPS-a (28.11.2019.)

Prema odluci Izvršnog odbora HPS-a donesenoj 16. rujna 2019. promijenjen je format, izgled, i sadržaj članske iskaznice HPS-a. Nove članske iskaznice izrađene su u formi standardizirane ID plastične kartice s poljima za upisivanje osnovnih članskih podataka (ime, prezime, OIB, naziv i sjedište udruge). Promjenom formata članstvo dobiva iskaznice koje su praktičnije za nošenje zajedno s drugim iskaznicama takvog formata, a ujedno iskaznice koje su jednostavnije za ispunjavanje administratorima/blagajnicima koji u planinarskim udrugama primaju uplate članarine.

Darko Berljak primio državnu nagradu za sport Franjo Bučar

Darko Berljak primio državnu nagradu za sport Franjo Bučar (26.11.2019.)

U Hrvatskom Saboru 25. studenoga 2019. uručene su dobitnicima državne nagrade za sport Franjo Bučar koja se dodjeljuje za izniman doprinos razvoju sporta u Hrvatskoj. Na prijedlog HPS-a, Povjerenstvo za državnu nagradu Franjo Bučar dodijelilo je alpinistu, putopiscu, dugogodišnjem glavnom tajniku a sada predsjedniku HPS-a Darku Berljaku.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.