Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Službene mail adrese planinarskih udruga

srijeda, 19.06.2019.

U ponedjeljak 17. lipnja 2019. održane su konstituirajuće sjednice Izvršnog i Nadzornog odbora HPS-a nakon provedene izborne Skupštine HPS-a 1. lipnja 2019. Izvršni odbor obradio je 14 točaka dnevnog reda, donio poslovnik o radu Izvršnog odbora, utvrdio Informacije i upute za rad komisija HPS-a, potvrdio dosadašnje i imenovao nekoliko novih pročelnika i zamjenika pročelnika u komisijama HPS-a, usvojio Uputu o obračunu putnih troškova u HPS-u te donio odluke i zaključke o planinarskim objektima, treneru hrvatske sportsko-penjačke reprezentacije, tiskanju članskih iskaznica i markica, pristupanju analizi i unaprjeđenjima sustava školovanja u HPS-u i o drugim pitanjima.

Slika.Među ostalim, u svrhu modernizacije rada i unaprjeđenja komunikacije između Hrvatskog planinarskog saveza i udruga članica HPS-a Izvršni odbor HPS-a donio je odluku o dodjeli službenih adresa elektroničke pošte svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Službena korespondencija više se neće slati kao do sada poštom, veće će se radi kvalitetnije, brže i sigurnije komunikacije odvijati elektroničkim putem. To se odnosi na prepisku između HPS-a i planinarskih udruga članica HPS-a, na međusobnu komunikaciju planinarskih udruga, ali i na komunikaciju planinarskih udruga sa svojim članovima. Tako će se sve informacije moći kvalitetnije i brže dijeliti unutar cijele planinarske zajednice.

Na poštanske adrese udruga članica HPS-a upućen je dopis s pristupnim podatcima i uputama za podešavanje pretinaca službene elektroničke pošte. Odgovorne osobe u udrugama članicama HPS-a pozivamo da redovno prate pretince elektroničke pošte, a u slučaju izbora novih dužnosnika unutar udruge, da prenesu podatke i upute na novoizabrane osobe. Udruge koje su dosad koristile svoje pretince elektroničke pošte mogu podesiti prosljeđivanje elektroničke pošte s jedne adrese na drugu.

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu (02.07.2019.)

U subotu 29. lipnja 2019. kod planinarske kuće Belecgrad na obroncima Ivanščice održan je 5. planinarsko-glazbeni susret "Planinarska pjesmarica". Prvi susret održan je 2015. godine i od tada svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja pod drevnim Belecgradom odjekuju zvuci planinarskih pjesama i svih ostalih pjesama koje planinari vole pjevati i svirati.

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta (24.06.2019.)

Velebitski planinarski put 4. srpnja ove godine slavi svoj 50. rođendan. Pedesetu obljetnicu ove popularne hrvatske planinarske obilaznice Hrvatski planinarski savez obilježava dvodnevnom radnom akcijom na području sjevernog i srednjeg Velebita, u sklopu koje će se u nedjelju 7. srpnja 2019. u 15 sati kod planinarske kuće Alan održati prigodna svečanost.

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH (24.06.2019.)

U subotu 22. lipnja 2019. održan je tradicionalni pohod na najviši vrh Republike Hrvatske. Pohod su organizirali Hrvatski planinarski savez i HPD Sinjal 1831 iz Kijeva, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Šibenik i HGSS Stanicom Šibenik.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.