Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Iglu ŠportProgram rada HPS-a

srijeda, 19.06.2019.

Slika.Skupština HPS-a 1. lipnja 2019. usvojila je, među ostalim, sadržajan i detaljno razrađen Program rada za mandatno razdoblje od 2019. do 2023. godine. Taj je program utemeljen na ciljevima Saveza utvrđenim člankom 14. Statuta HPS-a te je usmjeren na razvoj svih djelatnosti navedenih u članku 16. Statuta HPS-a. Pri pripremi Programa rada posebno se vodilo računa da on bude usklađen sa Strategijom razvoja hrvatskog planinarstva 2015. – 2025. koju je Skupština HPS usvojila na 26. sjednici 13. lipnja 2015., a također i s potrebama iskazanim kroz rad tijela, komisija i udruga u HPS-u.

Program sadrži sedam osnovnih postavki, a zatim dvije cjeline u kojima su detaljno razrađene organizacijske zadaće i zadaće za stručne komisije Saveza. Među organizacijskim zadaćama, djelovat će se na razvoju članstva, planinarske infrastrukture, promidžbi, skrbi za sigurnost u planinama, unaprjeđenju rada tijela i komisija HPS-a te na intenzivnoj suradnji s udrugama članicama HPS-a na rješavanju pitanja od njihovog interesa. Nadalje, u programu je definiran i način razvijanja odnosa s ustanovima izvan HPS-a, smjernice za stabilno financijsko poslovanje i za rad Ureda HPS-a. U cjelini koja se odnosi na programske zadaće u stručnim djelatnostima, zadane su precizno konkretne zadaće i ostvarenja koja je potrebno postići kroz rad stručnih komisija. Iako su sve djelatnosti važne za rad Saveza, posebno je istaknuta jedna interdisciplinarna tema na kojoj će se posebno raditi, a to je školovanje članstva. U programu je zadana zadaća provođenja svojevrsne „cjelovite kurikularne reforme“, odnosno harmoniziranje i standardizacija programa i načina provođenja svih vrsta škola u Savezu. Poseban izazov predstavlja i daljnji razvoj sportskog penjanja, olimpijskog sporta zastupljenog u programu narednih ljetnih olimpijskih igara u Tokiju. Na sličan način definirane su i zadaće za druge komisije i smjernice za razvoj svih djelatnosti.

Program rada HPS-a predstavlja temelj rada za iduće mandatno razdoblje. Pri usvajanju programa rada na Skupštini HPS-a posebno je istaknuta nužnost da se postavljene zadaće ostvaruju svestranom suradnjom kroz dobro organiziran, otvoren i transparentan rad tijela, dužnosnika, zaposlenika i komisija HPS-a. To također treba uključivati koordiniran rad udruga članica HPS-a, uz svestrano uvažavanje svih potreba i specifičnosti u planinarskoj udruzi. I ovim putem pozivamo sve udruge i članove da aktivno sudjeluju u realizaciji programa, na korist i zadovoljstvo svih članova Saveza.

Usvojeni Program rada HPS-a dostupan je na webu HPS-a https://www.hps.hr/files/data/21/Program rada HPS-a.pdf, a također je upućen svim udrugama članicama na njihove službene adrese elektroničke pošte.

HOA i HPS promovirali 25 novih trenera sportskog penjanja

HOA i HPS promovirali 25 novih trenera sportskog penjanja (03.12.2019.)

Nakon stručnog osposobljavanja u projektu Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), druga generacija trenera sportskog penjanja primila je u petak 29. studenoga zaslužene diplome i prigodne darove na svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton. Prvom naraštaju od 23 polaznika pridružilo se tako 25 novoosposobljenih trenera.

Nove članske iskaznice i markice HPS-a

Nove članske iskaznice i markice HPS-a (28.11.2019.)

Prema odluci Izvršnog odbora HPS-a donesenoj 16. rujna 2019. promijenjen je format, izgled, i sadržaj članske iskaznice HPS-a. Nove članske iskaznice izrađene su u formi standardizirane ID plastične kartice s poljima za upisivanje osnovnih članskih podataka (ime, prezime, OIB, naziv i sjedište udruge). Promjenom formata članstvo dobiva iskaznice koje su praktičnije za nošenje zajedno s drugim iskaznicama takvog formata, a ujedno iskaznice koje su jednostavnije za ispunjavanje administratorima/blagajnicima koji u planinarskim udrugama primaju uplate članarine.

Darko Berljak primio državnu nagradu za sport Franjo Bučar

Darko Berljak primio državnu nagradu za sport Franjo Bučar (26.11.2019.)

U Hrvatskom Saboru 25. studenoga 2019. uručene su dobitnicima državne nagrade za sport Franjo Bučar koja se dodjeljuje za izniman doprinos razvoju sporta u Hrvatskoj. Na prijedlog HPS-a, Povjerenstvo za državnu nagradu Franjo Bučar dodijelilo je alpinistu, putopiscu, dugogodišnjem glavnom tajniku a sada predsjedniku HPS-a Darku Berljaku.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.