Radna skupina za osobe s invaliditetom

Slika.Planinarenje osoba s invaliditetom (OSI) u HPS-u organizirano je kroz djelovanje Radne skupine za osobe s invaliditetom u Komisiji za vodiče HPS-a. Radnu skupinu čine vodiči i planinari sa stručnim iskustvima u vođenju OSI te osobe s invaliditetom. Skupina je otvorena za uključivanje svih zainteresiranih članova HPS-a.E-mailosi@hps.hr
VoditeljKristina Marjanović

POTPORA OSOBAMA S INVALIDITETOM

Skupina organizira, razvija, podupire i u javnosti promovira planinarski rad s osobama s raznim vrstama invaliditeta te sudjeluje u školovanju vodiča HPS-a. Organiziranjem seminara, radionica, susreta, izleta i tura u Hrvatskoj i inozemstvu vodiči HPS-a pružaju potporu osobama s invaliditetom u ostvarivanju njihovih planinarskih ciljeva, a ujedno usvajaju znanja i vještine primijenjive u vođenju osoba s invaliditetom. Članovi Radne skupine za osobe s invaliditetom HPS-a aktivno surađuju s institucijama, udrugama, skupinama i pojedincima koji organiziraju i promoviraju inkluzijske aktivnosti. Najprepoznatljivije rezultate ostvaruju planinari oštećenog vida koji svojim usponima potvrđuju da kod osoba s invaliditetom ne postoje nikakve objektivne zapreke za uspješno ostvarenje planinarskih ciljeva i uživanje u planinarenju.

Podrobnije informacije i iskustva o planinarenju s invaliditetom mogu se pronaći na stranici Planinarenje osoba s invaliditetom.

Slika.

Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez