Okrugljak – vrh

KT HPO 9.1., 886 m

Okrugljak – vrh 
Prikaz na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Okrugljak je šumovit vrh, prepoznatljiv po stožastom obliku koji dominira područjem između sela Kuta i Orlove stijene u sjeveroistočnom dijelu Gorskog kotara. Izlet na Okrugljak vrijedi povezati s obilaskom vidikovca Orlove stijene ili s nekim od drugih vrhova nad rijekom Kupom u području oko Brod Moravica.


INFO

Vidik Iako s vrha nema vidika, zanimljiv je zbog netaknute prirode
Koordinate N 45° 27' 37.9'' E 15° 1' 48.0''
Žig Na vrhu je metalni žig
Prilazi Male Drage – Okrugljak 1.15 h
Razdrto – Okrugljak 1.30 h
Do Malih Draga ili Razdrtog može se doći autom preko Brod Moravica (u Brod Moravicama ispred crkve putokaz upućuje prema Malim Dragama (7,5 km) i Razdrtom (1,5 km dalje). željeznička stanica u Brod Moravicama je udaljena 15' od središta mjesta. Sva se sela, kao i vrh Okrugljaka, nalaze na trasi Goranskog planinarskog puta pa se njegove markacije mogu koristiti za prilaze iz Severina, Lukovdola ili iz Brod Moravica. Budući da s ceste Brod Moravice - Razdrto na vrh Okrugljaka vode dva uspona, jedan iz Male Drage, a drugi iz Razdrtog, može se napraviti vrlo lijep kružni izlet uz posjet Orlovoj stijeni kao dodatak. Oba uspona su podjednake duljine. Za planinare koji krenu iz Malih Draga najbolje je sići u Razdrto, posjetiti Orlovu stijenu, a zatim se makadamskom cestom koja vodi podnožjem Okrugljaka vratiti u Male Drage (cijeli izlet 4 h).
Zemljovid Goranski pl. put, GPP (Smand / HPD Zagreb-Matica)KT drugih obilaznica Goranski planinarski put (GPP), 40 vrhova za 40 godina PD Kamenjak
footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.