Vodenica – vrh

KT HPO 7.1., 538 m

Vodenica – vrh 
Prikaz na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Vodenica je osamljeno brdo koje dominira područjem između donjeg toka Kupe i Dobre. Okružena je pitomim pejzažom i obradivim poljima koja mjestimice sežu gotovo do samoga hrpta. Unatoč svome imenu, posve je bezvodna. Upravo na Kupi u podnožju Vodenice početak je područja plitŹkoga krša. Glavne planinarske okosnice područja između Ozlja i Karlovca čine Dubovački planinarski put i trasa planinarske obilaznice preko Četiri karlovačke rijeke do Turnja. Vodenica je vrlo privlačno planinarsko odredište. Vrh ima oblik malene zaravni s livadom okruženom lijepom brezovom šumom. Na vrhu su drveni stol s klupama, tuljac za žig i jarbol za zastavu.
INFO

Vidik S vrha nema vidika
Koordinate N 45° 35' 32.7'' E 15° 24' 32.1''
Žig Žig se nalazi na sredini livadice na vrhu Vodenice
Prilazi Ozalj – Vodenica 2.30 h
D. Stative – Sv. Križ – Grdun – Hrašće – Vodenica 3.30 h
Kamanje – Vodenica 2 h
Najpogodniji je prilaz Vodenici iz sela Hrašća, koje se nalazi na njenim južnim pristrancima. Podjednako dug, ali nešto strmiji je uspon iz sela Malog Erjavca na trasi puta iz Ozlja. Vodenica se nalazi na Dubovačkom planinarskom putu pa se posjet može lijepo povezati s obilaskom drugih zanimljivosti na tom putu.
Zemljovid Područje Vodenice nije prikazano ni na jednom planinarskom zemljovidu. Za orijentaciju se može koristiti skica u dnevniku Dubovačkog planinarskog puta
KT drugih obilaznica Dubovački planinarski put

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez