Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Volonterski kamp "Vratimo livade leptirima - Učka 360"

petak, 05.07.2019.

Slika.

Brdovita područja Parka Prirode Učka koja su nekad bila puna života napuštanjem tradicionalnog stočarstva zarastaju i prelaze u šikare i šume. Stoga okupljamo zaljubljenike u prirodu kako bismo zajedno radili i kuhali u prirodi, učili o svijetu koji nas okružuje, vraćali se kroz vrijeme u svijet bez tehnologije i ponekad se okupali u Mošćeničkoj Dragi :)

Stoga, ako želite:
- provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka
- pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja
- upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti
navratite na par dana ili ostanite cijeli mjesec.

Kamp i hrana su besplatni, a uključuju:
> Spavanje u šatorima (ukoliko nemate vlastitu opremu, moguća je posudba po prethodnom dogovoru)
> Kuha se na logorskoj vatri i plinu (troškove hrane snosi organizator, a svi sudjeluju u pripremi hrane)
> Pitka voda iz cisterne
> Radne akcije: svaki dan 8-11h i 17-19h
> 10 km od Mošćenićke Drage na lokaciji

Djeca i psi su dobrodošli!

Ukoliko biste se voljeli pridružiti volonterskom kampu Vratimo livade leptirima, popunite prijavnicu ili se javite na tena.milicevic@biom.hr ako imate dodatnih pitanja.

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu

5. planinarsko-glazbeni susret na Belecgradu (02.07.2019.)

U subotu 29. lipnja 2019. kod planinarske kuće Belecgrad na obroncima Ivanščice održan je 5. planinarsko-glazbeni susret "Planinarska pjesmarica". Prvi susret održan je 2015. godine i od tada svake godine krajem lipnja ili početkom srpnja pod drevnim Belecgradom odjekuju zvuci planinarskih pjesama i svih ostalih pjesama koje planinari vole pjevati i svirati.

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta

Pola stoljeća Velebitskog planinarskog puta (24.06.2019.)

Velebitski planinarski put 4. srpnja ove godine slavi svoj 50. rođendan. Pedesetu obljetnicu ove popularne hrvatske planinarske obilaznice Hrvatski planinarski savez obilježava dvodnevnom radnom akcijom na području sjevernog i srednjeg Velebita, u sklopu koje će se u nedjelju 7. srpnja 2019. u 15 sati kod planinarske kuće Alan održati prigodna svečanost.

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH

Održan pohod na Dinaru, najviši vrh RH (24.06.2019.)

U subotu 22. lipnja 2019. održan je tradicionalni pohod na najviši vrh Republike Hrvatske. Pohod su organizirali Hrvatski planinarski savez i HPD Sinjal 1831 iz Kijeva, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Šibenik i HGSS Stanicom Šibenik.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.