Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Knjige u planinama

petak, 30.08.2019.

Slika.Planinarsko društvo Izletnik iz Zagreba i Knjižnica Marije Jurić Zagorke u sastavu Knjižnica Grada Zagreba prozivaju zainteresirane planinare da se uključe u projekt nazvan 'Natura obscura - knjige na planine!', kojemu je cilj popularizacija čitanja u planinama.

Slika.Osnovna zamisao projekta je opskrbiti što veći broj planinarskih domova knjigama. Pozivaju se svi zaljubljenici u prirodu i dobro štivo da doniraju knjigu - dvije i na taj način daju svoj doprinos opremanju planinarskih domova knjigama. Knjige se prikupljaju u Knjižnici M. J. Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb), radnim danom od 8 do 20, te subotom od 8 do 14 sati. Prikupljene knjige se nose do planinarskih objekata u sklopu društvenih izleta PD-a Izletnik, kojima se mogu pridružiti svi zainteresirani planinari. Voditeljica akcije je Vlatka Sambolec.

Projekt prikupljanja knjiga i opremanja planinarskih domova knjigama započeo je u ožujku 2019. i do sada je knjigama opskrbljeno pet planinarskih objekata, među kojima su većina objekti udaljeni od prometnica: planinarska kuća Korita na Ćićariji, planinarska kuća Brezovac na Dinari, planinarsko sklonište Jakob Mihelčić na Bjelolasici, Schlosserov dom na Risnjaku i planinarski dom Risnjak na Medvednici.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a, tijekom proljeća planinarske knjige u izdanju Saveza donirane su i novouspostavljenoj sportskoj knjižnici Hrvatskog olimpijskog odbora, a zapoečet je i bibliografski unos podataka o knjigama dostupnima u knjižnici HPS-a u Zagrebu.

Slika.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019

Dani planinara Dalmacije- Trilj 2019 (17.09.2019.)

Planinarsko društvo Jelinak Trilj proslavilo je 20 godina organiziranog planinarstva u triljskom kraju. Središnja proslava, u okviru kojih su bile dvije akcije 2. Međunarodni Mihovilski i Dani planinara Dalmacije – Trilj 2019. održana je od 13. do 15. rujna.

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske

Nova otkrića na Velebitu: Duboke jame su jedna od svjetskih posebnosti Hrvatske (16.09.2019.)

Nastavkom vrlo zahtjevnih speleoloških istraživanja u jami Nedam speleolozi su ovaj vikend došli do dubine 1021 metar. Hrvatska je dobila četvrtu jamu dublju od 1000 metara, što je značajno u svjetskim okvirima.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara (12.09.2019.)

Speleološko čudo na Crnopcu, Tragom oborenog britanskog avijatičara, Musala - krov Balkana, Planinarske novosti iz Samoborskog gorja, ... samo su neke od zanimljivh tema u novom broju.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.