Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Knjige u planinama

petak, 30.08.2019.

Slika.Planinarsko društvo Izletnik iz Zagreba i Knjižnica Marije Jurić Zagorke u sastavu Knjižnica Grada Zagreba prozivaju zainteresirane planinare da se uključe u projekt nazvan 'Natura obscura - knjige na planine!', kojemu je cilj popularizacija čitanja u planinama.

Slika.Osnovna zamisao projekta je opskrbiti što veći broj planinarskih domova knjigama. Pozivaju se svi zaljubljenici u prirodu i dobro štivo da doniraju knjigu - dvije i na taj način daju svoj doprinos opremanju planinarskih domova knjigama. Knjige se prikupljaju u Knjižnici M. J. Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb), radnim danom od 8 do 20, te subotom od 8 do 14 sati. Prikupljene knjige se nose do planinarskih objekata u sklopu društvenih izleta PD-a Izletnik, kojima se mogu pridružiti svi zainteresirani planinari. Voditeljica akcije je Vlatka Sambolec.

Projekt prikupljanja knjiga i opremanja planinarskih domova knjigama započeo je u ožujku 2019. i do sada je knjigama opskrbljeno pet planinarskih objekata, među kojima su većina objekti udaljeni od prometnica: planinarska kuća Korita na Ćićariji, planinarska kuća Brezovac na Dinari, planinarsko sklonište Jakob Mihelčić na Bjelolasici, Schlosserov dom na Risnjaku i planinarski dom Risnjak na Medvednici.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a, tijekom proljeća planinarske knjige u izdanju Saveza donirane su i novouspostavljenoj sportskoj knjižnici Hrvatskog olimpijskog odbora, a zapoečet je i bibliografski unos podataka o knjigama dostupnima u knjižnici HPS-a u Zagrebu.

Slika.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.