Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Radionica o planinarenju osoba s invaliditetom na Baškim Oštarijama

petak, 06.09.2019.

Slika.U HPS-u se posebna pažnja posvećuje planinarskim aktivnostima osoba s invaliditetom. U tu svrhu, u okviru Komisije za vodiče formirana je 2017. Radna skupina za osobe s invaliditetom. Odlukom Komisije za vodiče HPS-a od 1. lipnja 2019. rad te radne skupine vodi Aleksandra Kuzmanić, članica HPD-a Mosor iz Splita.

Radna skupina za rad s osobama s invaliditetom u protekloj godini organizirala je niz zapaženih aktivnosti, a rad je bio prikazan i pohvaljen u godišnjem izvješću Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Za vikend 21. i 22. rujna 2019. Radna skupina organizira radionicu-susret u cilju razmjene iskustava te osmišljavanja daljnjeg razvoja te djelatnosti u HPS-u. Radionica će se održati u planinarskoj kući Vila Velebita u Baškim Oštarijama 21. i 22. rujna 2019. U sklopu radionice bit će organizirano kraće planinarenje s osobama s invaliditetom, održano nekoliko prezentacija i okrugli stol te će u večernjim satima biti prikazan film o tematici planinarenja s osobama s invaliditetom.

Zbog ograničenih kapaciteta planinarskog objekta, radionica je popunjena, no planinari koji se žele aktivno uključiti u rad radne skupine za osobe s invaliditetom mogu se javiti na adresu elektroničke pošte osi@hps.hr.

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a

145 godina od osnivačkog sastanka HPD-a (15.10.2019.)

Na današnji dan, 15. listopada 1874. u zgradi Narodnog muzeja u Zagrebu, u uredu kustosa Đure Pilara održan osnivački sastanak Hrvatskog planinarskog družtva.

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima

Obnova Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima (15.10.2019.)

Za vikend 12. i 13. listopada provedena je akcija obnove Rossijevog skloništa u Rožanskim kukovima na Sjevernom Velebitu. Vrijedni članovi PD-a Gromovača iz Otočca su zajedno s Ivanom Juretićem prionuli zamjeni pokrova na Rossijevoj kolibi, koji je nastradao proljetos u neveri.

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a (01.10.2019.)

Radi prikupljanja podataka za kalendar akcija HPS-a na elektroničke adrese svih planinarskih udruga poslan je poziv za unošenje podataka o većim akcijama koje udruge planiraju organizirati u idućoj godini. Za razliku od prethodnih godina, podaci o planiranim akcijama prikupljaju se isključivo putem web obrasca na webu HPS-a. Kalendar akcija objavit će se u zidnom kalendaru HPS-a, u časopisu »Hrvatski planinar« te na webu HPS-a www.hps.hr.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.