Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Novo planinarsko sklonište Zlatko Prgin

ponedjeljak, 30.09.2019.

Uzvanici ispred planinarskog skloništa

Na Dinari, najvišoj hrvatskoj planini, se u subotu, 28. rujna 2019. g., u 12.30 sati na 1543 metra nadmorske visine, u šumarku podno Bukvinog vrha, otvorilo novo planinarsko sklonište „Zlatko Prgin“, kruna višegodišnjeg volonterskog rada članova šibenskog Hrvatskog planinarskog kluba Sveti Mihovil koje će stalno biti otvoreno za sve planinare u pohodu na Dinaru i na putu na najviši hrvatski vrh Sinjal (1831 m). Sklonište je dobilo ime po Zlatiboru - Zlatku Prginu, prvom predsjedniku i jednom od osnivača Kluba koji je stradao prilikom uspona na Aconcaguu 1999. godine.

Uz prisutnost brojnih planinara iz planinarskih društava Šibensko – kninske županije, Hrvatske te Slovenije, članova HGSS Stanice Split te HGSS Stanice Šibenik koja je ujedno bila i faktor sigurnosti svih uzvanika, predsjednik HPK Sveti Mihovil Mate Protega je uz prigodne riječi zahvalio svima koji su pridonijeli ostvarenju ovog zahtjevnog zadatka, poduzeću Pro Automatika na donaciji materijala za oblaganje skloništa i svim članovima koji su svojim predanim i napornim radom omogućili da niz sljedećih desetljeća generacije planinara imaju ugodno, komforno i sigurno mjesto za zaklon i boravak na planini. Presjecanjem svečane vrpce proglasio je sklonište službeno otvorenim.

U ime Hrvatskog planinarskog saveza prigodnim riječima obratila se Aida Barišić.

Nakon svečanog dijela svi prisutni su nastavili s ugodnim druženjem uz tanjur planinarskog graha iz velikih lonaca koje su članovi Kluba također iznijeli na svojim leđima.

HPK Sveti Mihovil, Šibenik

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019.

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019. (08.11.2019.)

U ovom broju planinarimo po Karpatima, Kleku, Ugljanu, Pašmanu, Svilaji i feratama na Omiškoj Dinari i kanjonu Zrmanje.

Skupštine UIAA i EUMA

Skupštine UIAA i EUMA (07.11.2019.)

Od 31. listopada do 3. studenoga u Larnaki na Cipru održani su sastanci raznih tijela te godišnje skupštine Svjetske planinarske asocijacije (UIAA) i Europske unije planinarskih saveza (EUMA).

Listopadski broj Hrvatskog planinara

Listopadski broj Hrvatskog planinara (22.10.2019.)

Uspon na otok Jabuku, Moslavci na Mjesecu, nepoznati Kirgistan i Kazahstan, 500 km pješačenja po jugu Poljske, Najstariji hrvatski planinar, samo su neke od vrlo zanimljivih tema ovog broja.

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.