SPV Slavonija - vježba vodiča

ponedjeljak, 14.10.2019.

Dana 13.10.2019. održana je jesenski vjezba SPV Slavonija u i oko planinarske kuće Tivanovo u selu Gazije.

Vježba vodiča SPV Slavonija

Na vježbi su se ponovile teme: čvorovi i izrada šumskog gelendera te vođjenje skupine s određenim scenarijem neželjenih situacija koji se mogu očekivati pri vođenju planinarskih skupina uz naglasak na potrebne radnje i postupke za rješavanje istih (predstavljanje skupini, prelazak preko ceste, raskrižja, neadekvatna oprema, alkoholiziranost i sl.)

Tijekom vježbe je jedan član Stanice pristupio ispitu i pri tom je pokazao znanje da može samostalno voditi grupu planinara te zaslužuje nositi značku vodiča A standarda. Tako je Stanica postala "bogatija“ za novog licenciranog vodiča. Ovim putem mu čestitamo na tome!

Vježbu su vodili instruktori Tanja Tomičić i Dražen Mlinarić, a istoj je prisustvovalo 20 vodiča s područja djelovanja SPV Slavonija.

Pročelnik SPV Slavonija

Dražen Mlinarić

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.