Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Novi broj Hrvatskog planinara za studeni 2019.

petak, 08.11.2019.

Slika.Na naslovnici novoga broja Hrvatskog planinara nalazi se atraktivan zračni snimak vrha Vošca na Biokovu. Na turu po Transilvaniji i Karpatima vodi nas Mihael Rukavina. O doprinosu planinarstvu zagrebačkog urbaniste Milana Lenucija piše Eduard Hemar. Klek je nulta točka za planinare pa je Valentina Bušić sa prijateljima posjetila tog usnulog diva. Kroz tekst Klare Jasne Žagar osjetićemo mirise otoka Pašmana i Ugljana. Dugogodišnje iskustvo bavljenja planinama Alan Čaplar je pretočio u tekst kojim se osvrće na nazive hrvatskih planina i vrhova. Neven Milčić nam prenosi neugodno iskustvo sa čoporom divljih pasa na Svilaji. To je još jedno upozorenje da na planini nikad dosta opreza. Na kraju nas slijepi planinar Feručo Lazarić vodi po osiguranim stazama na Omiškoj Dinari i Zrmanji.

Planinari zainteresirani za pretplatu na časopis Hrvatski planinar mogu se pretplatiti posredstvom Ureda HPS-a, uredhps@hps.hr. Godišnja cijena pretplate obuhvaća 11 brojeva od 52 stranice, a iznos pretplate je 150 kuna.

Nova otkrića u jami Nedam na Sjevernom Velebitu

Nova otkrića u jami Nedam na Sjevernom Velebitu (01.07.2020.)

Komisija za speleologiju HPS-a i PDS Velebit iz Zagreba objavili su prve rezultate novih speleoloških istraživanja u jami Nedam na Sjevernom Velebitu, provedenih u razdoblju od 21. do 28. lipnja 2020. Tim istraživanjem jama Nedam je s dubinom od 1143 m postala treća jama po dubini u RH i ujedno 70. u svijetu. Jama je produbljena za 122 m dok je istraženo novih 321 m te duljina jame sada iznosi 2310 m...

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima (28.06.2020.)

Podsjećamo sve članove na važnost odgovorne zaštite zdravlja pri bavljenju planinarskim i penjačkim aktivnostima u uvjetima epidemije koronavirusa. Tijekom dosadašnjeg trajanja epidemije većina posjetitelja planina pokazala je visoku razinu razumijevanja za mjere, uputa i preporuke nadležnih službi te ih se pridržavala. Građani trebaju imati u vidu da opasnosti od širenja virusa nisu prestale te da se svi trebaju i dalje odgovorno primjenjivati mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića

U Svetvinčentu predstavljena knjiga Planinarenje na slijepo Feruča Lazarića (15.06.2020.)

U Svetvinčentu u Istri u subotu 13. lipnja predstavljena je knjiga "Planinarenje na slijepo" poznatog istarskog planinara Feruča Lazarića. Na predstavljanju se okupio velik broj planinara, mještana Svetvinčenta, osoba s invaliditetom i drugih autorovih prijatelja...

Google Search


hps.hr web


Web kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.