Dodijeljena najviša priznanja obilaznicima Hrvatske planinarske obilaznice

ponedjeljak, 23.12.2019.

Kao i svake godine Komisija za planinarske putove upriličila je svečanu dodjelu najviših priznanja obilaznicima Hrvatske planinarske obilaznice. Uz stotinjak sudionika 20. 12. 2019. g. u Amfiteatru Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, na Borongaju prigodnim programom i druženjem podijeljena su priznanja ove najpopularnije planinarske obilaznice u Hrvatskoj.

U ugodnoj atmosferi, uz prigodne planinarske pjesme Zbora HPD Vihor, pod dirigentskom palicom Vladimira Horvata, u idealnim uvjetima koji pruža reprezentativni prostor i ležerno vođenje svečanosti Pročelnice Komisije Bernarde Huzjak uz puno aplauza odrađeno je desetak točaka dnevnog reda.

Nakon pozdravnih riječi Pročelnice i Predsjednika Izvršnog odbora HPS-a Darka Grundlera, podijeljene su zahvalnice Komisije, dugogodišnjim pročelnicima Jasni Kosović (posthumno), Tomislavu Pavlinu (posthumno), zatim Darku Berljaku i Jadranki Čoklici za uspješnu suradnju, te Fakultetu prometnih znanosti koji niz godina ustupa prostor za održavanje svečanosti.

O životnom putu i postignutim rezultatima Jasne Kosović i Tomislava Pavlina, uz prigodnu prezentaciju fotografija sa zajedničkih akcija koje su vodili, nadahnuto je govorio Ronald Schreiner, njihov dugogodišnji suradnik u Komisiji.

Kratku prezentaciju s temom „Oni brinu o planinarskim putovima“ komentirao je Boris Bjedov, član Komisje. Prikazani su rezultati nesebičnog volonterskog, samozatajnog rada najbrojnije stručne organizacije Saveza o kojima se malo zna.

Informaciju s pregledom statističkih podataka o obilaznicima HPO u 2019. godini prezentirala je Marijana Žnidarec, članica Komisije i administrator obilaznice. Ove godine je dodijeljeno 288 značaka i priznanja. Uručeno je 45 posebnih, 34 visokih i 18 najviših priznanja.

Po prvi put priznanja su primili članovi društava: PD Imber, Omiš; HPD Milengrad, Budinščina; HPD Prpa, Baške Oštarije; HPD Sopalj, Kostrana i HPD Zrin, Petrinja. Na popisu za osvojeno barem neko priznanja HPO je 169 planinarskih društva iz Hrvatske, 10 iz Slovenije, po 2 iz BiH i Srbije i 1 iz Mađarske. U natjecanje za osvajanje vrhova HPO uključila se i nekolicina planinara koji nisu članovi nekog planinarskog društva iz Hrvatske.

Svi oni koji nisu došli na dodjelu priznanja povodom obilježavanja 50 godina Velebitskog planinarskog puta organiziranu na Alanu u srpnju ove godine, pozvani su na ovu svečanost i mnogi su se odazvali. Uz prigodna pojašnjenja podjelu priznanja VPP vodio je Ronald Schreiner, a priznanja su uručili Jadranaka Čoklica i Darko Grundler.

Kratkim riječima zahvale skupu su se obratili Anton Bikić, Damir Bajs, Julije Žigo i Marko Veljača.

Završne riječi uz blagdanske čestitke imale su Bernarda Huzjak, pročelnica Komisije i Jadranka Čoklica, podpredsjednica Saveza.

Slika 1 od 26.Slika 2 od 26.Slika 3 od 26.Slika 4 od 26.Slika 5 od 26.Slika 6 od 26.Slika 7 od 26.Slika 8 od 26.Slika 9 od 26.Slika 10 od 26.Slika 11 od 26.Slika 12 od 26.Slika 13 od 26.Slika 14 od 26.Slika 15 od 26.Slika 16 od 26.Slika 17 od 26.Slika 18 od 26.Slika 19 od 26.Slika 20 od 26.Slika 21 od 26.Slika 22 od 26.Slika 23 od 26.Slika 24 od 26.Slika 25 od 26.Slika 26 od 26.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.