Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

utorak, 14.01.2020.

Slika.Već tradicionalno, uvodni dio siječanjskog broja čine izvješće o radu HPS-a u prethodnoj godini. Također, na prvim stranicama časopisa objavljuju se dobitnici godišnjih nagrada HPS-a. Čestitamo svima nagrađenim pojedincima i udrugama i nadamo se da će 2020. biti jednako uspješna godina. Slijedi vrlo zanimljiv tekst "Kamo su nestali planinari?", autorice Biserke Radović, bavi se planinarskom etikom. Na Vinicu i Martinščak nas vodi Klara Jasana Žagar, dok o moslavačkom Kaluđerovom grobu piše Kristijan Čikor. Uspon na svetu planinu - vulkan Fuji je svojevrsna životna obaveza svakog Japanca. Edita Ciglenečki nam prenosi svoje dojmove s ne tako jednostavnog uspona na ovu mističnu planinu. Jeste li znali da postoji Hrvatski dužinski put? Sve o ovoj zanimljivoj stazi pročitajte u članku "2200 kilometara pustolovine".

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

Izložba Hrabrost je ženskog roda

Izložba Hrabrost je ženskog roda (24.02.2020.)

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020, od 06.03.2020. do 20.03.2020. bit će otvorena izložba 'Korajža je ženskega spola' - 'Hrabrost je ženskog roda', uz dodatak 'Hrvatski ženski alpinizam'. Izložba je posvećena najuspjelijim alpinisticama Planinske zveze Slovenije (PZS). U suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS) bit će ispričana i priča o razvoju hrvatskog ženskog alpinizma koji je na svjetskoj alpinističkoj sceni imao značajnog uspjeha.

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u

Održan sastanak pročelnika komisija i savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u (22.02.2020.)

U Domu HPS-a u Zagrebu 22. veljače održani su sastanak članova Izvršnog odbora s pročelnicima komisija HPS-a i interdisciplinarno savjetovanje o sustavu školovanja u HPS-u.

Hrvatski planinar za veljaču 2020.

Hrvatski planinar za veljaču 2020. (13.02.2020.)

Iz tiska je izašao novi broj Hrvatskog planinara iz kojeg izdvajamo: Bryce Canyon u američkoj državi Utah, vrh Tateyama u Japanu, prisjećamo se predsjednika PSH Mirka Prebega i velikog planinara Stanka Gilića.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.