Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Siječanjski broj Hrvatskog planinara

utorak, 14.01.2020.

Slika.Već tradicionalno, uvodni dio siječanjskog broja čine izvješće o radu HPS-a u prethodnoj godini. Također, na prvim stranicama časopisa objavljuju se dobitnici godišnjih nagrada HPS-a. Čestitamo svima nagrađenim pojedincima i udrugama i nadamo se da će 2020. biti jednako uspješna godina. Slijedi vrlo zanimljiv tekst "Kamo su nestali planinari?", autorice Biserke Radović, bavi se planinarskom etikom. Na Vinicu i Martinščak nas vodi Klara Jasana Žagar, dok o moslavačkom Kaluđerovom grobu piše Kristijan Čikor. Uspon na svetu planinu - vulkan Fuji je svojevrsna životna obaveza svakog Japanca. Edita Ciglenečki nam prenosi svoje dojmove s ne tako jednostavnog uspona na ovu mističnu planinu. Jeste li znali da postoji Hrvatski dužinski put? Sve o ovoj zanimljivoj stazi pročitajte u članku "2200 kilometara pustolovine".

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.