Instruktorski seminar o speleološkoj edukaciji Zagreb 2020.

srijeda, 29.01.2020.

Damir Basara, KS HPS, Speleo 8, DPIOPV Osmica

Sadržaj instruktorskog seminara o speleološkoj edukaciji

Za vikend 24.-26. siječnja 2020. na donjoj stanici stare žičare, popularnoj "Žici", na Medvednici Komisija za speleologiju HPS-a održala je Instruktorski seminar o speleološkoj edukaciji. Voditelj seminara bio je Instruktor speleologije Damir Basara a domaćini SO HPD Željezničar iz Zagreba. Seminar se odvijao u dva dijela, prvi dio u petak 24.01. a drugi dio u nedjelju 26.01.2020.

Tijekom seminara raspravljalo se o cjelokupnoj reformi školovanja unutar Hrvatskog planinarskog saveza, koja se provodi kroz 2019. i 2020. godinu, te izazovima koje očekuju komisije tijekom tog procesa. S obzirom da KS ima dugogodišnju tradiciju školovanja kadrova i uzorno razrađen sustav provedbe edukacije u našem sustavu bilo je potrebno unijeti neke „kozmetičke promjene“ kako bi edukacijski Programi i prateći Obrasci zadovoljili moderne forme i bili u korak s reformom.

Teme instruktorskog seminara o speleološkoj edukaciji

Zaključci seminara i prijedlozi novih dokumenata vezanih uz speleološku edukaciju proslijeđeni su na usvajanje IO KS koji ih je na sastanku 26.01.2020. jednoglasno usvojio.

Seminaru su prisustvovali:

• Speleo 8, DPIOPV Osmica: Damir Basara (KS HPS)

• SO HPD Željezničar: Vlado Božić (KS HPS), Josip Dadić, Matea Talaja, Nicola Rossi, Zrinka Matić

• SO HPK Sv. Mihovil: Aida Barišić (KS HPS), Teo Barišić (KS HPS)

• SO PDS Velebit: Ana Bakšić, Vedran Ferenčak, Tomislav Kovačević, Valentina Plemenčić, Tibor Bali, Marjan Prpić, Marko Rakovac (KS HPS), Ela Kovač, Dalibor Paar (KS HPS)

• SK Ozren Lukić: Damir Janton, Julija Capjak

• SU Kraševski zviri: Vinka Dubovečak, Damir Androić

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.