Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Instruktorski seminar o speleološkoj edukaciji Zagreb 2020.

srijeda, 29.01.2020.

Damir Basara, KS HPS, Speleo 8, DPIOPV Osmica

Sadržaj instruktorskog seminara o speleološkoj edukaciji

Za vikend 24.-26. siječnja 2020. na donjoj stanici stare žičare, popularnoj "Žici", na Medvednici Komisija za speleologiju HPS-a održala je Instruktorski seminar o speleološkoj edukaciji. Voditelj seminara bio je Instruktor speleologije Damir Basara a domaćini SO HPD Željezničar iz Zagreba. Seminar se odvijao u dva dijela, prvi dio u petak 24.01. a drugi dio u nedjelju 26.01.2020.

Tijekom seminara raspravljalo se o cjelokupnoj reformi školovanja unutar Hrvatskog planinarskog saveza, koja se provodi kroz 2019. i 2020. godinu, te izazovima koje očekuju komisije tijekom tog procesa. S obzirom da KS ima dugogodišnju tradiciju školovanja kadrova i uzorno razrađen sustav provedbe edukacije u našem sustavu bilo je potrebno unijeti neke „kozmetičke promjene“ kako bi edukacijski Programi i prateći Obrasci zadovoljili moderne forme i bili u korak s reformom.

Teme instruktorskog seminara o speleološkoj edukaciji

Zaključci seminara i prijedlozi novih dokumenata vezanih uz speleološku edukaciju proslijeđeni su na usvajanje IO KS koji ih je na sastanku 26.01.2020. jednoglasno usvojio.

Seminaru su prisustvovali:

• Speleo 8, DPIOPV Osmica: Damir Basara (KS HPS)

• SO HPD Željezničar: Vlado Božić (KS HPS), Josip Dadić, Matea Talaja, Nicola Rossi, Zrinka Matić

• SO HPK Sv. Mihovil: Aida Barišić (KS HPS), Teo Barišić (KS HPS)

• SO PDS Velebit: Ana Bakšić, Vedran Ferenčak, Tomislav Kovačević, Valentina Plemenčić, Tibor Bali, Marjan Prpić, Marko Rakovac (KS HPS), Ela Kovač, Dalibor Paar (KS HPS)

• SK Ozren Lukić: Damir Janton, Julija Capjak

• SU Kraševski zviri: Vinka Dubovečak, Damir Androić

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.