Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Hrvatski planinar za ožujak 2020.

utorak, 10.03.2020.

Slika.Iskusni Rene Lisac prenosi penjačke doživljaje iz peruanske Cordillera Blance. Njegov tekst je još jedna potvrda da su penjači malo drugačiji ljudi i planinari. Igor Eterović je imao privilegiju posjetiti Capitol Reef, dugački nabor zemljine kore, u Američkoj saveznoj državi Utah. Nakon čitanja nema čitatelja koji neće poželjeti tamo otputovati. Edita Ciglenečki putuje dalekim Japanom i opisuje treking po nacionalnom parku Nikko. Slijepi planinar Željko Brdal ima ogromnu energiju, ali još veće prijatelje koji ga prate na sve izazovnijim pothvatima. Pročitajte kako je Željko ispenjao svoj prvi tritisućnjak. Legenda ličkog planinarstva, Tomislav Čanić nas vodi na Vaganski vrh. Treba li bolja pozivnica? U novom broju ćete saznati zašto se zatvara dom na Baškim Oštarijama i kako pomoći u obnovi Hirčevog skloništa na Bijelim Stijenama. Autor projekta obnove je arhitekt Ivan Juretić koji iza sebe već ima uspješnu obnovu doma na Hahliću, Rossijevog skloništa, Ždrila i Šugarske Dulibe. Ne propustite biti dio ekipe koja će stvoriti još jednu ugodnu kuću za boravak planinara. Sve informacije na www.hpd-kapela.hr

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 12 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

Odgoda planiranih akcija

Odgoda planiranih akcija (30.03.2020.)

Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza donio je 30.3.2020. odluku o odgađanju svih akcija tijekom slijedeća dva mjeseca kojima je organizator ili suorganizator Hrvatski planinarski savez.

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije

Obavijest o novim mjerama za suzbijanje epidemije (19.03.2020.)

Prateći i primjenjujući mjere Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatski planinarski savez apelira na planinarske udruge, vlasnike i upravljače planinarskih objekata da i dalje redovito prate aktualne informacije i odgovorno primjenjuju mjere koje donose i objavljuju nadležne službe.

Skupština HPS-a

Skupština HPS-a (16.03.2020.)

Redovna Skupština HPS-a bila je planirana za 18. travnja 2020. u hotelu Panorama Zagreb s uobičajenim dnevnim redom i pisanim materijalima koje priprema Izvršni odbor. Dnevni red objavljuje se sukladno Statutu HPS-a 30 dana prije održavanja sjednice, međutim zbog javno-zdravstvenih okolnosti sjednica Skupština se odgađa dok se ne steknu uvjeti za njezino održavanje, o čemu će udruge članice biti pravovremeno obaviještene.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.