Priče o bioraznolikosti u planinama

petak, 01.05.2020.

Planinsko partnerstvo (The Mountain Partnership) i Globalna procjena planinske bioraznolikosti (The Global Mountain Biodiversity Assessment) pokrenuli su inicijativu „Priče o bioraznolikosti u planinama“.

Inicijativa poziva ljubitelje planina širom svijeta da pošalju priče o bioraznolikosti u svojim planinama kako bi se povezala neprocjenjiva raznolikost vrsta koje žive u svjetskim planinama s ciljem podizanja svijesti o njihovom očuvanju i održivom upravljanju.

Rok za prijavu priče o bioraznolikosti u planinama je 30. lipanj 2020. godine do 12:00.

Priča može biti u tekstualnom obliku (500 riječi ili manje) ili umjetničkog izričaja (crtež, slika i slično).

Uz rad je potrebno upisati naziv i lokaciju planine te fotografije i crteže vrsta i/ili planina poslati u visokoj rezoluciji (300 dpi ili više). Odobreni i uređeni radovi bit će javno objavljeni.

Svoj uradak i / ili pitanja pošaljite na lindsey.hook@fao.org

Potiču se tekstovi napisani na engleskom, francuskom, španjolskom, ruskom, portugalskom ili talijanskom jeziku, a ukoliko niste u mogućnosti koristiti ni jedan od navedenih jezika priču možete poslati i na hrvatskom jeziku.

Cijeli sadržaj obavijesti možete pronaći na sljedećoj poveznici

Slika.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.