Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Interaktivna planinarska karta Hrvatske u Školi na trećem

srijeda, 06.05.2020.

U "Školi na trećem", koja se emitira na 3. programu HRT-a danas je predstavljena Interaktivna planinarska karta Hrvatske na webu Hrvatskog planinarskog saveza. Na taj je način planinarstvo uključeno u nastavu na daljinu i nastavni program za 4. razred osnovne škole.

Interaktivnu planinarsku kartu Hrvatske izradio je 2018. prof. dr. sc. Darko Grundler, a predstavljena je prvi put u prosincu 2018. na svečanosti uručenja priznanja obilaznicima Hrvatske planinarske obilaznice.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske omogućava jednostavan i pregledan prikaz planinarskih putova, planinarskih domova, kuća i skloništa, vrhova i drugih planinarskih odredišta u hrvatskim planinama. Podaci koji se prikazuju na karti povezani su s registrom planinarskih putova HPS-a te s bazama podataka o planinarskim objektima i o vrhovima Hrvatske planinarske obilaznice

Možete ju pregledati i koristiti na adresi: www.hps.hr/karta

Nastava na daljinu može se pratiti putem YouTube kanala Škola na trećem

Slika.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru (24.05.2020.)

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. i 23. svibnja u Kninu i na Dinari održano je javno predstavljanje Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara te uspon na 1831 metara visok najviši vrh Hrvatske. U sklopu svojeg obraćanja ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i njegovi suradnici posebno su istaknuli ulogu Hrvatskog planinarskog saveza u vrednovanju, popularizaciji i očuvanju prirodnih vrijednosti Dinare.

Virtualna planinarska izložba

Virtualna planinarska izložba "Tri godišnjice" u Samoborskom muzeju (20.05.2020.)

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. 2020. Samoborski muzej objavio je virtualnu izložbu "Tri godišnjice". Tom izložbom obilježava se 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjica rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja (12.05.2020.)

Planinska zveza Slovenije objavila je da je 11. svibnja 2020. preminuo Tone Škarja, vođa brojnih alpinističkih ekspedicija, gorski spašavatelj i počasni član PZS-a.

Google Search


hps.hr webWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.