Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Virtualna planinarska izložba "Tri godišnjice" u Samoborskom muzeju

srijeda, 20.05.2020.

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. 5. 2020. Samoborski muzej objavio je virtualnu izložbu "Tri godišnjice". Tom izložbom obilježava se 145. godina od prvog planinarskog pohoda Hrvatskog planinarskog društva, 15. Japetićev pohod te 100. godišnjica rođenja planinara Miroslava Ivaniševića.

Samoborski muzej već desetljećima čuva i javnosti putem izložbi prezentira vrijednu povijesnu građu hrvatskog planinarstva. Za ovo je proljeće bila planirana vrlo atraktivna izložba u prostoru samoga Muzeja, no uslijed pandemije Covid-19, u većini svjetskih muzeja, pa tako i u Samoborskom muzeju, izložbe su se preselile u virtualni svijet. Sadržaj se može prelistati pomoću vrlo lijepo uređene "listalice". Autorica izložbe je Zrinka Kušer, članica HPD-a Bregana.

Izložbu možete posjetiti klikom na sljedeće poveznice:

Izložba Tri godišnjice

Listalica

Slika.

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru

Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u RH obilježeni usponom na Dinaru (24.05.2020.)

U povodu Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj 22. i 23. svibnja u Kninu i na Dinari održano je javno predstavljanje Zakona o proglašenju Parka prirode Dinara te uspon na 1831 metara visok najviši vrh Hrvatske. U sklopu svojeg obraćanja ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i njegovi suradnici posebno su istaknuli ulogu Hrvatskog planinarskog saveza u vrednovanju, popularizaciji i očuvanju prirodnih vrijednosti Dinare.

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja

Preminuo velikan slovenskog alpinizma Tone Škarja (12.05.2020.)

Planinska zveza Slovenije objavila je da je 11. svibnja 2020. preminuo Tone Škarja, vođa brojnih alpinističkih ekspedicija, gorski spašavatelj i počasni član PZS-a.

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima

Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima (11.05.2020.)

Ovdje pročitajte preporuke Hrvatskog planinarskog saveza za boravak i kretanje u planinama, bavljenje penjanjem u prirodi i penjačkim dvoranama te drugim planinarskim i penjačkim aktivnostima tijekom popuštanja mjera zbog epidemije koronavirusa.

Google Search


hps.hr webWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.