Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Obavijesti iz Komisije za vodiče HPS-a - aktivnosti, licenciranje, zaštita zdravlja

četvrtak, 02.07.2020.

Slika.Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a održao je 25. lipnja 2020. sjednicu na kojoj se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima u okolnostima epidemije bolesti COVID-19, te o drugim temama od interesa za vodiče HPS-a.

Na sastanku su analizirana izvješća svih potkomisija o radu o radu u prvom dijelu 2020. godine. Posebno je istaknut i pohvaljen rad Radne skupine za osobe s invaliditetom, kao i uključivanje 30-ak planinarskih društava u akciju „Danas planinarim za dječji osmijeh“ koji je iniciran odlukom Komisije za vodiče na Zboru vodiča u studenom 2019. U planu je održavanje radionice za voditelje OSI u Paklenici 19. i 20. rujna. Početkom godine Potkomisije za školovanje i za instruktorski kadar realizirale su vrlo sadržajnu radionicu za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a u Otočcu, a također je uspješno izveden tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). Stanice vodiča upućuju se da svoj rad usklade s aktualnim epidemiološkim okolnostima, vodeći računa o zaštiti zdravlja svih članova.

Izvršni odbor Komisije za vodiče utvrdio je da će se tečaji i ispiti realizirati u planiranim jesenskim terminima ako to epidemiološka situacija bude omogućavala. Pri formiranju liste polaznika za tečaje A standarda prednost će imati kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje, a zatim novoprijavljeni kandidati. Svi kandidati koji su bili prijavljeni za proljetne tečaje bit će pravovremeno obaviješteni o svim okolnostima održavanja tečaja u jesenskim terminima.

Odlukom Izvršnog odbora Komisije za vodiče sve vodičke i pripravničke licence koje istječu krajem 2020. godine produljene se do kraja 2021. godine. Produljenje se primjenjuje na sve vodiče i pripravnike, bez dodatnih uvjeta za produljenje licence i bez obveze upisa produljenja u vodičke iskaznice. Podaci o produljenom trajanju licenci već su ažurirani u evidenciji vodiča HPS-a kao i u popisu na webu HPS-a.

Komisija za vodiče apelira na sve vodiče da se u izvršenju svojih vodičkih zadaća i dalje ponašaju odgovorno, primjenjujući mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite.

Uređenje planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama

Uređenje planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama (24.09.2020.)

HPD Kapela iz Zagreba dovršilo je početkom rujna radove na uređenju planinarskog skloništa Miroslav Hirtz na Bijelim stijenama. Obnova tog najvećeg planinarskog skloništa u Hrvatskoj provedena je tijekom proljeća i ljeta, prema projektu i pod vodstvom arhitekta Ivana Juretića.

Preminuo Borislav Černi

Preminuo Borislav Černi (17.09.2020.)

PD Psunj iz Parkaca izvijestio je da je dana 16. rujna 2020. iznenada u 68. godini preminuo Borislav Černi. Borislav Černi bio je planinar sa 50-godišnjim stažom u PD-u Psunj. U svojoj dugogodišnjoj planinarskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti u svojem planinarskom društvu. Istaknuo se u kao neumorni suradnik na brojnim društvenim akcijama u matičnom društvu i u HPS-u.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.09.2020.)

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.