Obavijest HPD Platak o stanju puta br. 909 između Gornjih i Donjih Medvejaca

petak, 28.08.2020.

U sklopu održavanja putova na obilaznici "Gorska staza Branka Lončara", HPD "Platak" je planiralo očistiti od raslinja i obnoviti markacije na putovima br. 905 Jelenc - Gornji Medvejci, br. 909 Gornji - Donji Medvejci i br. 910. između Platka i Donjih Medvejaca. Putovi 905 i 910 su obnovljeni i uređeni, ali zbog logističkih poteškoća nije dovršeno obnavljanje puta br. 909 između Gornjih i Donjih Medvejaca. Zbog toga se planinari upozoravaju da do objave o dovršetku obnove putom br. 909 prolaze samo na vlastitu odgovornost.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.