Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Pohod 100 žena na Mjesecu - 2020

utorak, 08.09.2020.

100 žena na Mjesecu ali u limited izdanju

Slika.

Ova godina, cijela je u nekom turobnom, čudnom, ludom ritmu za koji se nadamo da se neće preslikati i u godini koja nam predstoji.

Tako je i s planinarskim pohodima.

Ono što nas je negdje do kraja veljače ove godine uvijek isticalo u mnoštvu sličnih društava, a to su dobri pohodi, dosta zezancije i uvijek veselo raspoloženje, sada je na neki način palo u drugi plan. Sve se usporilo, stalo.

Mislim, planinarili smo, nismo spavali, no bili su to manji, skromniji odlasci u planine, tek onih istinskih zaljubljenika, kojima je planina jednostavno "u krvi".

No, izostali su oni društveni, organizirani pohodi, ono što ustvari čini bit planinarske udruge.

Pošto, iako relativno mladi, imamo tradiciju nekih pohoda, a pohod "100 žena na Mjesecu" od prošle godine sa preko 150 planinara dio je te priče, odlučili smo da se tradicija, ni po koju cijenu ne prekine. Jer "bolje da umre selo, nego da umru običaji".

Naravno, ovog puta tradicija se nastavila u puno, puno skromnijem obliku. Sa "distancom", rekli bismo.

Tako smo u nedjelju, prije nekih novih restrikcija i ograničenja, na našoj lijepoj Moslavačkoj gori, nastavili tradiciju i održali naš pohod.

Bilo nas je 37-ero, iz tri planinarska društva, a najvažnije je, da je bilo 10-ero djece, a ona su istinski uživala u prirodi i ostavštini iz bogate povijesti ovog kraja.

Druženje, hodanje, predivna priroda, igra, zajednička klopa uz vatricu i dobru kapljicu, garancija je nadamo se, neke bolje planinarske budućnosti.

Vjerujemo u to jer minuli vikend ne bi bili tamo. Na našoj Moslavačkoj gori.

HPD Garjevica, Čazma

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.
Preminuo Borislav Černi

Preminuo Borislav Černi (17.09.2020.)

PD Psunj iz Parkaca izvijestio je da je dana 16. rujna 2020. iznenada u 68. godini preminuo Borislav Černi. Borislav Černi bio je planinar sa 50-godišnjim stažom u PD-u Psunj. U svojoj dugogodišnjoj planinarskoj karijeri obnašao je brojne dužnosti u svojem planinarskom društvu. Istaknuo se u kao neumorni suradnik na brojnim društvenim akcijama u matičnom društvu i u HPS-u.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.09.2020.)

Temeljem članka 30., stavak 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 31. sjednicu Skupštine HPS-a. Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a od 14. 9. 2020. sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima

Izvršni odbor usvojio Knjigu standarda za signalizaciju na planinarskim putovima (15.09.2020.)

Izvršni odbor HPS-a 14. rujna 2020. usvojio je Knjigu standarda signalizacije na planinarskim putovima. Knjigom standarda objedinjene su na jednom mjestu oznake koje se primjenjuju za obilježavanje planinarskih putova u Hrvatskoj.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.