Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

51. godišnja skupština Europske pješačke asocijacije

subota, 03.10.2020.

Slika.U subotu 3. listopada 2020. održana je 51. godišnja skupština Europske pješačke asocijacije (ERA-EWV-FERP) koja skrbi o europskim pješačkim putovima. Umjesto u katalonskom gradu Gironi, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga sastanak je održan elektornički, putem aplikacije za održavanje telekonferencija.

Na sastanku su iznesena i prihvaćena izvješća o radu u razdoblju od prošle skupštine održane 2019. u Bad Urachu u Njemačkoj. Također su doneseni plan rada i financijski plan za idućih godinu dana te su u članstvo primljene dvije organizacije koje razvijaju mrežu pješačkih putova u Litvi. Njihovim primanjem ERA sada u svojem članstvu ima 65 organizacija iz 35 europskih zemalja. Na sastanku su također raspravljene i donesene izmjene statuta ERA-e kojim su proširene i jasnije uređene zadaće ove europske asocijacije, a donošenjem Strategije razvoja dodatno je usmjeren rad ERA-e u idućem razdoblju. Uz ostalo, raspravljalo se i o načinu organiziranja i provedbi aktivnosti u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 kao i o radu središnjeg ureda ERA-e koji je nedavno preseljen u Prag. U stanci sastanka prikazan je video o obilježavanju 50. obljetnice ERA-e prošle godine. Na sastanku je sudjelovalo 73 sudionika, a vodio ga je predsjednik ERA-e Boris Mićić. Hrvatski planinarski savez predstavljao je glavni tajnik Alan Čaplar.

Hrvatsku zahvaća Europski pješački put E12. Taj je put trasiran kao posljednji u mreži europskih pješačkih putova, a osmišljen je kao dužinski put europskom obalom Sredozemnog mora. Hrvatski planinarski savez obilježio je i 2014. svečano otvorio prvu dionicu puta u Hrvatskoj.

Slika.

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a

Održana elektronička sjednica Skupštine HPS-a (24.10.2020.)

U četvrtak 22. listopada u ponoć završena je 31. sjednica Skupštine HPS-a. Budući da se u proteklim mjesecima nisu ispunili epidemiološki uvjeti za fizičko okupljanje predstavnika više od 330 punopravnih udruga članica koji sačinjavaju Skupštinu HPS-a, sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba, sjednica Skupštine održana je elektronički.

Generalna skupština UIAA 2020.

Generalna skupština UIAA 2020. (24.10.2020.)

U petak 23. i subotu 24. listopada 2020. održana je elektronička sjednica Glavne skupštine UIAA, krovne međunarodne planinarske asocijacije za planinarstvo i penjanje. Skupština je ove godine trebala biti održana u Antaliji u Turskoj no zbog epidemioloških okolnosti održana je u formi telekonferencije uz sudjelovanje 112 delegata planinarskih saveza sa svih strana svijeta.

31. Skupština HPS-a

31. Skupština HPS-a (16.10.2020.)

S današnjim danom započela je 31. sjednica Skupštine HPS-a, koja se zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti COVID-19 provodi elektronički. Kao što su punopravne članice HPS-a ranije obaviještene elektroničkom i pisanom poštom, od 16. listopada u 0:00 sati do 22. listopada 2020. u 24:00 h predstavnici tih udruga mogu putem elektroničkog obrasca na webu HPS-a glasovati o predloženim odlukama po svim točkama dnevnog reda Skupštine HPS-a.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.