Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

51. godišnja skupština Europske pješačke asocijacije

subota, 03.10.2020.

Slika.U subotu 3. listopada 2020. održana je 51. godišnja skupština Europske pješačke asocijacije (ERA-EWV-FERP) koja skrbi o europskim pješačkim putovima. Umjesto u katalonskom gradu Gironi, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga sastanak je održan elektornički, putem aplikacije za održavanje telekonferencija.

Na sastanku su iznesena i prihvaćena izvješća o radu u razdoblju od prošle skupštine održane 2019. u Bad Urachu u Njemačkoj. Također su doneseni plan rada i financijski plan za idućih godinu dana te su u članstvo primljene dvije organizacije koje razvijaju mrežu pješačkih putova u Litvi. Njihovim primanjem ERA sada u svojem članstvu ima 65 organizacija iz 35 europskih zemalja. Na sastanku su također raspravljene i donesene izmjene statuta ERA-e kojim su proširene i jasnije uređene zadaće ove europske asocijacije, a donošenjem Strategije razvoja dodatno je usmjeren rad ERA-e u idućem razdoblju. Uz ostalo, raspravljalo se i o načinu organiziranja i provedbi aktivnosti u uvjetima pandemije bolesti COVID-19 kao i o radu središnjeg ureda ERA-e koji je nedavno preseljen u Prag. U stanci sastanka prikazan je video o obilježavanju 50. obljetnice ERA-e prošle godine. Na sastanku je sudjelovalo 73 sudionika, a vodio ga je predsjednik ERA-e Boris Mićić. Hrvatski planinarski savez predstavljao je glavni tajnik Alan Čaplar.

Hrvatsku zahvaća Europski pješački put E12. Taj je put trasiran kao posljednji u mreži europskih pješačkih putova, a osmišljen je kao dužinski put europskom obalom Sredozemnog mora. Hrvatski planinarski savez obilježio je i 2014. svečano otvorio prvu dionicu puta u Hrvatskoj.

Slika.

Informacije za planinarske udruge

Informacije za planinarske udruge (30.11.2020.)

Na službene elektroničke adrese svih osnovnih planinarskih udruga upućene su obavijesti o naručivanju i distribuciji članskog materijala za 2021. godinu, prikupljanju i evidentiranju članstva, provođenju planinarskih aktivnosti u uvjetima epidemije, zidnim kalendarima te planiranju aktivnosti u 2021. godini. Pozivamo dužnosnike planinarskih udruga da redovito prate službenu elektroničku poštu na domeni hps.hr te da o svim temama i novostima redovito informiraju članstvo svojih udruga. Osnovne informacije također su dostupne i ovdje.

 Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi

Odlični rezultati hrvatskih penjača na EP-u u Moskvi (28.11.2020.)

Od 21. do 28. studenoga 2020. održano je u Moskvi u organizaciji Međunarodne sportsko penjačke federacije (IFSC) Europsko prvenstvo u sportskom penjajnju. Hrvatsku su predstavljali članovi hrvatske sportsko penjačke reprezentacije Vana Piccini (SPK Marulianus, Split) i Nikola Kramarić (SPK Lapis, Split), ostvarivši vrlo dobre rezultate...

 Zaštita zdravlja na prvom mjestu

Zaštita zdravlja na prvom mjestu (28.11.2020.)

Radi povećanog brojnih upita Hrvatskom planinarskom savezu tijekom proteklih dana ponavljamo i podsjećamo sve posjetitelje planina na Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima. Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da prate i odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2020 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.