Akcija Ne ostavljaj tragove - Predloži slogan

petak, 23.10.2020.

Komisija za zaštitu prirode HPS-a poziva zainteresirane planinare da osmisle i predlože poučne slogane u skladu s konceptom „Ne ostavljaj tragove“.

“Ne ostavljaj tragove” je koncept zaštite okoliša i prirode koji se primjenjuje na sve aktivnosti koje uključuju provođenje slobodnog vremena u prirodi, a i šire. Ideja je jednostavna - mjesta koja obilazite ostavite u stanju jednakom ili boljem nego što ste ih zatekli. Za to su potrebni znanje, etika i dobre odluke.

Ovim upitnikom želimo prikupiti Vaše kratke poučne slogane kojima se vodite dok boravite u prirodi. Najbolje slogane odabrat će Komisija za zaštitu prirode HPS-a te ih objaviti na edukativnom plakatu "Ne ostavljaj tragove" 2020 a autore nagraditi prigodnim simboličnim nagradama.

NAPOMENE:

Rok za prijavu slogana je 22. studenoga 2020., u 23:59 sati. Svoje slogane možete prijaviti za svih sedam ili bilo koje od osnovnih pravila koncepta "Ne ostavljaj tragove". Dopušten je unos više slogana za bilo koje od sedam osnovnih pravila. Osobni podaci su obavezni i bit će korišteni isključivo u svrhu dodjele nagrade ako Vaš slogan bude odabran za objavu. Sudjelovanjem u anketi dajete suglasnost na korištenje i objavu slogana u svrhu ove edukativne akcije koju provodi Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza.

Poveznica na stranicu Ne ostavljaj tragove

Slika.

Najnovije vijesti

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

Trideseta obljetnica osnivanja Planinske satnije Velebit

27.09.2021.

Prošlog vikenda podno Tulovih greda na Velebitu održano je svečano postrojavanje pripadnika Planinske satnije Velebit. Ratni put te postrojbe, dobro poznate planinarima i gorskim spašavateljima, započeo je 28. rujna 1991. akcijom spašavanja i pomoći u kretanju stanovnika starije dobi koji su iz Svetog Roka, Lovinca i Ričica od srpske agresije potražili spas zbjegom preko južnog Velebita.

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.