Akcija Ne ostavljaj tragove - Predloži slogan

petak, 23.10.2020.

Komisija za zaštitu prirode HPS-a poziva zainteresirane planinare da osmisle i predlože poučne slogane u skladu s konceptom „Ne ostavljaj tragove“.

“Ne ostavljaj tragove” je koncept zaštite okoliša i prirode koji se primjenjuje na sve aktivnosti koje uključuju provođenje slobodnog vremena u prirodi, a i šire. Ideja je jednostavna - mjesta koja obilazite ostavite u stanju jednakom ili boljem nego što ste ih zatekli. Za to su potrebni znanje, etika i dobre odluke.

Ovim upitnikom želimo prikupiti Vaše kratke poučne slogane kojima se vodite dok boravite u prirodi. Najbolje slogane odabrat će Komisija za zaštitu prirode HPS-a te ih objaviti na edukativnom plakatu "Ne ostavljaj tragove" 2020 a autore nagraditi prigodnim simboličnim nagradama.

NAPOMENE:

Rok za prijavu slogana je 22. studenoga 2020., u 23:59 sati. Svoje slogane možete prijaviti za svih sedam ili bilo koje od osnovnih pravila koncepta "Ne ostavljaj tragove". Dopušten je unos više slogana za bilo koje od sedam osnovnih pravila. Osobni podaci su obavezni i bit će korišteni isključivo u svrhu dodjele nagrade ako Vaš slogan bude odabran za objavu. Sudjelovanjem u anketi dajete suglasnost na korištenje i objavu slogana u svrhu ove edukativne akcije koju provodi Komisija za zaštitu prirode Hrvatskog planinarskog saveza.

Poveznica na stranicu Ne ostavljaj tragove

Slika.

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez