Godišnje nagrade za najveći doprinos planinarskoj publicistici i za najbolju planinarsku web-stranicu

srijeda, 16.12.2020.


Najveći doprinos planinarskoj publicistici

Slika.Izvršni odbor odlučio je u kategoriji »Najveći doprinos planinarskoj publicistici« nagraditi jedan od najprepoznatljivijih i najuzornijih časopisa neke planinarske udruge. Riječ je o časopisu kojim je podrobno predstavljen raznovrstan rad članova jednoga izrazito aktivnog planinarskog kluba u protekloj godini. Za najveći doprinos planinarskoj publicistici nagrada se dodjeljuje časopisu Helop HPK-a Sveti Mihovil, Šibenik.


Najbolja web-stranica

Slika.Web mjesto (engl. web site) „Moslavačka gora“ je ogledni primjer što bi trebala sadržavati web mjesta koja su posvećena jednoj planini. Na pregledan i estetski privlačan način prikazane su sve informacije koje bi mogle zanimati planinara (pa i izletnika i turista) koji želi pohoditi to područje. Web sadrži podatke o Moslavačkoj gori na hrvatskom i engleskom jeziku, planinarske rute podijeljene po područjima popraćene opisom, potrebnim vremenima hoda i prikladnim zemljovidom, opise zanimljivih lokaliteta, interaktivnu kartu s mnoštvom označenih lokaliteta i mogućnošću preuzimanja na korisničko računalo ili mobitel. U 2020. najbolja je web-stranica Moslavačka gora, https://sites.google.com/site/moslavackagora, koju uređuju Marija, Tamara i Josip Kocet, članovi HPD-a Jelengrad iz Kutine.


Sutra objavljujemo dobitnike godišnjih nagrada u kategorijama Najbolja planinarska kuća, Najbolji upravljač planinarske kuće i Najbolji domaćin planinarske kuće

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.