32. Skupština HPS-a

ponedjeljak, 21.12.2020.

Slika.

Temeljem članka 30., stavaka 2. i 11. Statuta HPS-a predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je izvanrednu 32. sjednicu Skupštine HPS-a

32. SJEDNICA SKUPŠTINE HRVATSKOG PLANINARSKOG SAVEZA
održat će se od 20. do 26. siječnja 2021.

Dnevni red:

1. Odluka o izmjeni Statuta Hrvatskog planinarskog saveza i razdruživanju sportskog penjanja iz Hrvatskog planinarskog savezaSkupština je sazvana radi izvršenja odluke donesene na 31. sjednici Skupštine HPS-a o postupku razdruživanja sportskog penjanja HPS-a te rješenja Ministarstva turizma i sporta od 10. prosinca 2020. kojim je nadležnom tijelu Saveza naloženo usklađenje Statuta s Nomenklaturom sportova i sportskih grana Hrvatskog olimpijskog odbora od 2. listopada 2020.

Sukladno mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite u cilju zaštite zdravlja, a temeljem konzultacija s Gradskim uredom za opću upravu Grada Zagreba o načinu održavanja sjednice Skupštine, prema odluci Izvršnog odbora HPS-a sjednica Skupštine HPS-a održat će se elektronički.

Pravo sudjelovanja na Skupštini HPS-a imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr.

Glasovanje o predloženim odlukama provodit će se od 20. siječnja u 00:00 sati do 26. siječnja u 24:00 sati. Glasovanje će se provoditi putem elektroničke pošte i elektroničkog obrasca na adresi https://www.hps.hr/skupstina/, uz obaveznu autentifikaciju putem službene elektroničke adrese udruge. Glasovati se može samo jedanput. Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Službenoj elektroničkoj pošti putem koje će se autentificirati predstavnici punopravnih udruga članica u Skupštini HPS-a pristupa se putem servisa Google.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti ili da imate poteškoće s registracijom molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Održavanje iduće redovne sjednice Skupštine HPS-a na kojoj će se odlučivati o godišnjim izvješćima i planovima te o drugim temama planira se u travnju ili u prvom mogućem terminu, zavisno o razvoju epidemioloških okolnosti. O točnom terminu bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a date svoj doprinos odlučivanju o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.Poziv na 32. sjednicu Skupštine HPS-a (PDF)

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.