Pomoć potresom pogođenim područjima

srijeda, 30.12.2020.

Na kraju 2020. godine Hrvatsku su zadesile nove velike nevolje u vidu serije jakih potresa na području gradova Petrinje, Siska i Gline. U veliku akciju spašavanja stradalih nakon razornog potresa 29. 12. 2020. odmah se uključila Hrvatska gorska služba spašavanja sa više od 200 spašavateljica i spašavatelja iz svih krajeva Hrvatske. Prema informacijama HGSS-a, tijekom jučerašnjeg dana je uz pomoć potražnih pasa pronađeno 6 osoba koje su uz pomoć vatrogasaca zbrinute i predane medicinskoj skrbi. Timovi HGSS-a također pomažu stanovništvu i u selima na području Banovine.

U pomoć stradalima uključio se i velik broj planinara, alpinista i speleologa, a mnoga planinarska društva angažirala su se u prikupljanju humanitarne pomoći za potresom pogođena područja. Sukladno javno upućenim apelima, sve one koji žele pomoći pozivamo da se ne upućuju samoinicijativno na potresom pogođena područja te da u svim aktivnostima prate i primjenjuju upute Stožera Civilne zaštite i nadležnih službi koje organiziraju pružanje pomoći na terenu. Također podsjećamo da je u svim aktivnostima i dalje potrebno primjenjivati mjere za suzbijanje širenja bolesti Covid-19.

Slika.

Najnovije vijesti

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

27.04.2021.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu, a u sedmoj Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje HPS-a.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.