Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Planinarska aplikacija za mobilne uređaje s operativnim sustavom Android

nedjelja, 07.02.2021.

Slika.Hrvatski planinarski savez pripremio je i pustio u rad planinarsku aplikaciju za mobilne telefone s operativnim sustavom Android.

Aplikacija eHPS omogućuje jednostavno pretraživanje i pregledavanje podataka o svim hrvatskim planinarskim domovima, kućama i skloništima, svim kontrolnim točkama Hrvatske planinarske obilaznice te o planinarskim obilaznicama u Hrvatskoj. Svaka planinarska kuća i vrh predstavljeni su atraktivnom fotografijom, među kojima je i velik broj zračnih snimaka, snimljenih bespilotnom letjelicom. Planinare će posebno razveseliti poveznice koje omogućuju prikaz lokaliteta na Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske. Aplikacija također omogućuje pretraživanje aktualnih podataka o svim udrugama članicama HPS-a, tijelima i komisijama HPS-a, a nudi još mnoštvo korisnih informacija o hrvatskom planinarstvu. Na glavnom sučelju izmjenjuje se desetak atraktvinih fotografija iz hrvatskih planina.

Slika.Aplikacija je besplatna, a može se preuzeti s web stranice HPS-a (u .apk formatu).

Autor aplikacije je Darko Grundler.

Na webu HPS-a također su dostupne i ranije objavljene internetske aplikacije eHPS i infoHPS. Za pristup tim aplikacijama potrebna je internetska veza, dok se nova aplikacija izravno instalira na mobilni uređaj i može se koristiti neovisno o internetskoj vezi.

Android aplikacija eHPS (eHPS.apk, v. 2.3.1)
Internetska aplikacija eHPS
Internetska aplikacija infoHPS

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a (24.02.2021.)

Danas je u Zagrebu otkrivena spomen ploča na pročelju zgrade u Masarykovoj 1 u kojoj je 24. veljače 1950. održana Osnivačka skupština Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj. Djelovala je kao interna služba i stručna komisija tadašnjeg PSH-a.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost na prvom mjestu (15.02.2021.)

Planinare i sve druge posjetitelje koji se upućuju u planine dodatno podsjećamo na nužnost povećane brige o sigurnosti kod planiranja i izvedbe planinarskih izleta i tura u zimskim okolnostima.

Novi broj Hrvatskog planinara 2/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 2/2021 (09.02.2021.)

U novom broju planinarimo po Južnom i Sjevernom Velebitu, Hahlićima, Ravnoj gori, Dachsteinu i prolazimo cijelu Via Adriaticu. Osim toga, planinarimo s malom djecom, saniramo posljedice potresa i planinarenjem se borimo protiv korone.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.