Novi broj Hrvatskog planinara 2/2021

utorak, 09.02.2021.

Slika.Bez obzira što je na naslovnici novog broja snježna fotografija, proljeće se polako prikrada i najavljuje svoj dolazak. Svi tekstovi su izuzetno inspirativni i donose ideje za prve proljetne izlete. Ako ste ljubitelj dugačkih pješačenja tu je putopis Feruča Lazarića s Via Adiatice, naše najduže pješačke staze. Imate djecu, a volite planinariti? Muči vas pitanje kada je pravi trenutak za krenuti u planinu? Odgovor je vrlo jednostavan, a naći ćete ga u izvrsnom tekstu Ariana Čavale. O Grobničkim Alpama, Mudnoj doli i nikad prežaljenom hahlićkom domaru Davoriću lijep tekst napisali su kći i tata Jurčić. Kako se boriti protiv korone na planinarski način otkriva nam Vanja Radovanović. Toplu priču o planinarskoj stazi kojom su zvonari odlazili do crkve na vrhu Ravne gore donosi Mira Smerke. O malo poznatim velebitskim stazama Staza zviri i Put čovika piše Biserka Radović. Ljubiteljima nemarkiranih staza sigurno će se svidjeti tekst Željka Vinkovića o grebenima Golovrha i Višerujne koji se nalaze u Južnom Velebitu. Iz ovog broja još svakako vrijedi istaknuti osvrt Renea Lisca na nesebičnu pomoć koju su planinari pružili građanima Zagreba prilikom saniranja šteta nastalih potresom u proljeće 2020. Hvala alpinistima, speleolozima i "visincima"!

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'.

Najnovije vijesti

Započela 33. sjednica Skupštine HPS-a

Započela 33. sjednica Skupštine HPS-a

20.04.2021.

S današnjim danom započela je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a, prema pozivu s dnevnim redom objavljenim 19. ožujka 2021. na mrežnoj stranici HPS-a. Do 26. travnja 2021. u 24:00 sati predstavnici punopravnih udruga članica HPS-a izjašnjavaju se o predloženih sedam odluka o usvajanju izvješća, planova i pravilnika, prema točkama dnevnog reda i ranije poslanim pisanim materijalima.

Dani hrvatskih planinara 2021.

Dani hrvatskih planinara 2021.

15.04.2021.

U želji i namjeri da se predstavi zanimljiv planinarski krajolik, pitomi i životopisni brežuljci sjeverne đurđevačke Bilogore, na incijativu đurđevačkoga PD-a Borik HPS je još prije nekoliko godina odabrao Đurđevac za mjesto održavanja Dana hrvatskih planinara 2021. Nadajući se povoljnoj situaciji u pogledu aktualne pandemije Covid-19 pozivamo planinarska društva i klubove da u svoj plan aktivnosti uključe obilježavanje Dana hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. i svoj boravak u Đurđevcu. Podrobnije informacije o načinu obilježavanja Dana hrvatskih planinara bit će objavljene početkom lipnja kada budu poznate epidemiološke okolnosti, sve prema tadašnjoj procjeni i mjerama nadležnog Stožera Civilne zaštite.

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

13.04.2021.

Travanjski broj Hrvatskog planinara donosi niz zanimljivih tema: zrakoplovna nesreća na Sljemenu, planinarenje hercegovačkim planinama, zimski uspon na Bjelolasicu, sjećanje na Tateka, impresivan uspon na Šćirovac i Svetog Iliju. Želite li redovito primati i otkrivati što donosi časopis Hrvatski planinar pozivamo vas da se pretplatite.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.