Serija javnih webinara UIAA

srijeda, 17.03.2021.

Slika.Krovna međunarodna penjačka i planinarska asocijacija UIAA priprema seriju javnih webinara o temama od interesa za najširu planinarsku javnost. U seriji webinara pod naslovom "UIAA to Launch Mountain Network Series Webinars" predstavit će se u idućim mjesecima širok spektar tema vezanih uz planine i planinarstvo, a napose uz teme održivog razvoja, sigurnost planinarenja i penjanja, planinarsku etiku i drugo.

Prvi webinar zakazan je za petak 19. ožujka od 14:00 sati, a sve informacije dostupne su web stranici UIAA. Pristup na webinar moguće je preko Zoom pozivnice, a sve će se moći pratiti i preko YouTube kanala. Pristup je javno dostupan svim zainteresiranim planinarima diljem svijeta.

Prvi webinar 19. ožujka usredotočit će se na projekt Komisije UIAA za planinarstvo kojemu je cilj podržati i poboljšati uvjete za trekinge u visokim planinama. U okviru webinara bit će prikazan film "Porter: Neispričana priča na Everestu", a redatelj filma Nate Menninger podijelit će svoja iskustva s putovanja po Nepalu. Kao dio panel rasprave članovi Montain Worker Initiative organizirane u UIAA razgovarat će o svojim planovima za uspostavljanje i primjenu općih etičkih smjernica za razvoj planinarstva širom svijeta, s naglaskom na život radnika koji pružaju raznovrsne usluge posjetiteljima visokih planina.

Drugi webinar održat će se u travnju. Cjelovit kalendar događanja bit će uskoro dostupan na web stranicama UIAA. Na stranicama UIAA dostupne su i brojne druge zanimljive i korisne informacije o planinarstvu širom svijeta.

Slika.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 2021.

Dani hrvatskih planinara 2021.

15.04.2021.

U želji i namjeri da se predstavi zanimljiv planinarski krajolik, pitomi i životopisni brežuljci sjeverne đurđevačke Bilogore, na incijativu đurđevačkoga PD-a Borik HPS je još prije nekoliko godina odabrao Đurđevac za mjesto održavanja Dana hrvatskih planinara 2021. Nadajući se povoljnoj situaciji u pogledu aktualne pandemije Covid-19 pozivamo planinarska društva i klubove da u svoj plan aktivnosti uključe obilježavanje Dana hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. i svoj boravak u Đurđevcu. Podrobnije informacije o načinu obilježavanja Dana hrvatskih planinara bit će objavljene početkom lipnja kada budu poznate epidemiološke okolnosti, sve prema tadašnjoj procjeni i mjerama nadležnog Stožera Civilne zaštite.

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

13.04.2021.

Travanjski broj Hrvatskog planinara donosi niz zanimljivih tema: zrakoplovna nesreća na Sljemenu, planinarenje hercegovačkim planinama, zimski uspon na Bjelolasicu, sjećanje na Tateka, impresivan uspon na Šćirovac i Svetog Iliju. Želite li redovito primati i otkrivati što donosi časopis Hrvatski planinar pozivamo vas da se pretplatite.

Nova web stranica HPS-a

Nova web stranica HPS-a

26.03.2021.

U petak 26. ožujka puštena je u rad nova web stranica Hrvatskog planinarskog saveza. Stranica, kao i dosad, sadrži obilje podataka korisnih za planiranje izleta te raznovrsne popise i podatke o planinarskim udrugama, objektima, vrhovima, obilaznicama, putovima, akcijama, komisijama, časopisu Hrvatski planinar i raznim drugim temama, ali sadrži raznovrsne nove i dorađene funkcionalnosti te na sistematičniji način organizirane informacije. Cilj izrade bio je na kvalitetniji način povezati raznovrsne baze podataka u jedinstvenu web-platformu s automatiziranom sinkronizacijom podataka iz različitih baza podataka, a ujedno pojednostavniti objavljivanje vijesti.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.