Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

utorak, 13.04.2021.

Slika.Legenda ogulinskog planinarstva Zvonko Trdić napisao je toplu priču o stazama djetinjstva oko Ogulina, s neočekivanim završetkom. Ustrajni Karlo Sučić, nakon višegodišnje potrage, pronalazi mjesto gdje je 1950. godine na Medvednici pao putnički avion. Izuzetno dojmljivu i detaljnu priču o usponu na biokovske velikane Svetog Iliju i Šćirovac napisao je Dean Jurčić. Pohod karlovčana na hercegovačke planine, tijekom kojeg su obišli Čvrsnicu, Prenj i Vran opisao je Vitomir Murganić. Tatekova planinarska ostavština je tako velika da bi o njemu trebali češće pisati. U ovom broju velikog Tateka prisjeća se Vjekoslav Kramberger. Tu su još tekstovi o planinarenju po Moslavačkoj gori, Bjelolasici i Samarskim stijenama.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite da ono što nije zapisano blijedi kao da se nije niti dogodilo.

Najnovije vijesti

Sredstva za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata

Sredstva za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekata

17.05.2021.

Na svojoj 11. sjednici Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga Komisije za planinarske objekte donio odluku o dodjeli sredstava za obnovu, održavanje i izgradnju planinarskih objekta u 2021. godini. Iz sredstava HPS-a u ukupnom iznosu od 258.300,00 kuna sufinancirat će se nabavka materijala za 19 planinarskih objekata odabranih na Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.