Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

utorak, 13.04.2021.

Slika.Legenda ogulinskog planinarstva Zvonko Trdić napisao je toplu priču o stazama djetinjstva oko Ogulina, s neočekivanim završetkom. Ustrajni Karlo Sučić, nakon višegodišnje potrage, pronalazi mjesto gdje je 1950. godine na Medvednici pao putnički avion. Izuzetno dojmljivu i detaljnu priču o usponu na biokovske velikane Svetog Iliju i Šćirovac napisao je Dean Jurčić. Pohod karlovčana na hercegovačke planine, tijekom kojeg su obišli Čvrsnicu, Prenj i Vran opisao je Vitomir Murganić. Tatekova planinarska ostavština je tako velika da bi o njemu trebali češće pisati. U ovom broju velikog Tateka prisjeća se Vjekoslav Kramberger. Tu su još tekstovi o planinarenju po Moslavačkoj gori, Bjelolasici i Samarskim stijenama.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite da ono što nije zapisano blijedi kao da se nije niti dogodilo.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.