Završena 33. sjednica Skupštine HPS-a

utorak, 27.04.2021.

Slika.

Dana 26. travnja 2021. završena je 33. redovna sjednica Skupštine HPS-a. Unatoč želji i namjeri da se sjednica Skupštine organizira u tradicionalnom terminu i na uobičajeni način – fizičkim okupljanjem svih predstavnika punopravnih udruga članica HPS-a koje najučinkovitije omogućuje neposrednu raspravu i odlučivanje o svim temama od interesa za planinarske udruge članice HPS-a – to nažalost i dalje nije bilo moguće zbog nastavka zahtjevne epidemiološke situacije, pa je sukladno mjerama za suzbijanje širenja bolesti Covid-19 i članku 32., stavku 6. Statuta HPS-a, redovna 33. sjednica Skupštine HPS-a održana elektronički.

U vremenu od 20. do 26. travnja 2021. predstavnici punopravnih udruga članica HPS-a izjašnjavali su se o predloženih sedam odluka o usvajanju izvješća, planova i pravilnika prema sedam točaka dnevnog reda i pisanim materijalima koji su upućeni svim punopravnim udrugama članicama HPS-a 2. travnja 2021.

U radu Skupštine sudjelovali su predstavnici ukupno 107 udruga članica HPS-a, te su većinom glasova usvojili sve predložene odluke. U prvih šest točaka prihvaćena su redovna godišnja izvješća i planovi – Programsko izvješće o radu HPS-a u 2020. godini, Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora, Izvješće Suda časti, Plan rada i raspodjelu sredstava za rad komisija u 2021. godini te Financijski plan za 2022. godinu. Uz te odluke, radi usklađivanja sa Statutom HPS-a, a ujedno i radi stvaranja boljih uvjeta za djelovanje Komisije za planinarsko skijanje te za razvoj te djelatnosti u HPS-u, Izvršni odbor HPS-a i Komisija za planinarsko skijanje predložili su i odluku o usvajanju pravilnika te komisije. Informacije o planinarskom skijanju, kao i usvojeni Pravilnik Komisije za planinarsko skijanje dostupni su na web stranici Komisije.

Svi glasovi predstavnika u Skupštini dostupni su OVDJE.


Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.