Svibanjski broj Hrvatskog planinara

srijeda, 12.05.2021.

Slika.Dok ovih dana stotine planinara iz cijelog svijeta čekaju 'vremenski prozor' kako bi se popeli na Mount Everest i na taj način ispunili svoj san, naš proslavljeni himalajac i vođa brojnih alpinističkih ekspedicija Darko Berljak podsjeća nas uvodnim člankom u Hrvatskom planinaru na vrijeme prije 100 godina - u vrijeme prvih uspona na najvišu svjetsku planinu.
Na idućim stranicama izuzetno inspirativni intervju s mladom kosovskom planinarkom Mriki Nikqi donosi Elvir Munjaković.
Na Hrastovičku goru nadahnutim i emotivnim tekstom vodi nas Edita Ciglenečki.
Ogulinska legenda Zvonko Trdić opet iznenađuje pričom o Kleku i jednom posve neočekivanom susretu.
Uskoro nam dolaze Dani hrvatskih planinara u Đurđevcu pa kroz tekst Đure Petrovića možete saznati što đurđevačka Bilogora nudi planinarima.
Tko je planinarski ili turistički obilazio Hrvatsku često se susretao sa tragovima dr. Andrije Štampara - taj zaslužni zdravstveni djelatnik sa punim je pravom dobio svoju planinarsku obilaznicu o kojoj nam piše Nada Banović.
Neki će reći da se o Pagu u zadnje vrijeme po medijima više piše nego o nekoj puno poznatijoj planini. Moguće da je to istina no Denis Guštin s potpunim pravom donosi tekst o paškoj stazi Life on Mars koja oduševljava mnoge obilaznike, a i Vi ćete je prije ili kasnije morati doživjeti. Svi su članci ilustrirani atraktivnim fotografijama.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.