Kriteriji sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2021./2022.

utorak, 25.05.2021.

Slika.Hrvatski planinarski savez, u svojstvu nacionalnog sportskog saveza za sport „planinarstvo“ objavljuje Kriterije sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2021./2022.

Kriteriji se utvrđuju sukladno uputi Ministarstva turizma i sporta za svaki pojedini sport. Zbog specifičnosti planinarstva, postignuti uspjesi nisu mjerljivi kroz uobičajene natjecateljske kriterije kao što su plasmani na svjetskim, europskim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima nego individualnim rezultatima koji vrednuju izvrsnost i postignuta ostvarenja u planinskom okruženju, a koji moraju biti uredno dokumentirani i provjerljivi. Kriteriji su u tablicu uneseni prema redoslijedu njihove važnosti, s najvažnijima na vrhu tablice, a manje važnima na dnu tablice

Nacionalni sportski savez izradit će redoslijed prijavljenih kandidata za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše prema kriterijima sportske uspješnosti u rokovima koje utvrđuje Ministarstvo turizma i sporta. Za podrobnije informacije zainteresirani se mogu obratiti HPS-u.

Poveznica: Kriteriji sportske uspješnosti za upis u I. razred srednje škole u razredne odjele za sportaše u školskoj godini 2021./2022.

Najnovije vijesti

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

Alpinistička ekspedicija u Patagoniju povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj

28.11.2023.

Prva od niza akcija povodom 150. obljetnice planinarstva u Hrvatskoj, alpinistička je ekspedicija HPS-a koja će se u Južnoj Americi održati u razdoblju od 12. siječnja do 10. veljače 2024. godine. Svojevrsan penjački Dream Team od sedam naših vrhunskih penjača koji ima nebrojeno najtežih uspona na svim kontinentima obilježit će našu obljetnicu usponima u Patagoniji (Argentina).

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

Održan seminar za voditelje općih planinarskih škola

20.11.2023.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, u subotu 18. i nedjelju 19. studenoga održan je u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a...

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

Obavijest u vezi izmjena zakonskog teksta o upravljanju planinarskim objektima

13.11.2023.

Ne osporavajući pravo političkih stranaka, udruga, pojedinaca ili bilo kojeg drugog subjekta da iznose svoja stajališta i organiziraju svoje aktivnosti prema svojim uvjerenjima, Hrvatski planinarski savez smatra potrebnim podsjetiti na važne činjenice...


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez