Grlom u jagode 2021

srijeda, 02.06.2021.

Prošlu nedjelju 30.svibnja 2021. smo krenuli na još jedan izlet, ovaj puta malo posebniji. Naime, izlet je organiziran na inicijativu naše dugogodišnje članice Anje Babić. Anja je Vrgorka i htjela nam je pokazati svoj prelijepi kraj koji je prvenstveno poznat po jagodama.

Slika.

Ali nažalost Anja nam se nije pridružila jer ju je spriječila leukemija, po drugi put. Zato smo odlučili organizirati ovaj izlet, posjetiti Anjin kraj, podignuti svijest javnosti o toj bolesti i na ovaj način njoj i svima koji se trenutno bore protiv leukemije i drugih zloćudnih bolesti pružiti veliku podršku i ohrabrenje u njihovo borbi.

Također nam je cilj bio podržati i zahvaliti se Zakladi Ana Rukavina koja svojim nesebičnim radom i trudom pomaže oboljelima i pruža im nadu u izlječenje.

Na izletu su sudjelovali mnogi planinari našeg, ali i ostalih društava, Anjini prijatelji, članovi Udruga Caspera i mnogi ljudi dobrog srca koji su htjeli podržati ovu plemenitu inicijativu. Ovim putem se od srca zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na izletu.

Velika zahvala ide i turističkoj zajednici Vrgorac, Dori Divić koja nas upoznala s povijesnim i kulturnim znamenitostima Slika.čarobnog Vrgorca, te domaćinima iz predivnog Etno sela Kokorići koji su nas savršeno ugostili. Hvala i gospodinu Zvonimiru Pervanu koji nas je proveo kroz selo i upoznao s mnogim zanimljivostima i povijesnim značajem tog kraja.

Našoj Anji želimo brzo ozdravljenje, ona je veliki borac i ne sumnjamo u dogovor da će nas dogodine ona voditi grlom u jagode.

Tekst: Ivana Radonić (HPD Mosor)

Fotografije: Marko Bilić, Predrag Kurtović, Ivana Radonić, Sanja Božić Kudrić, Bruno Kuštre, Nataša Petričević, Ivana Frapporti

Slika 1 od 12.Slika 2 od 12.Slika 3 od 12.Slika 4 od 12.Slika 5 od 12.Slika 6 od 12.Slika 7 od 12.Slika 8 od 12.Slika 9 od 12.Slika 10 od 12.Slika 11 od 12.Slika 12 od 12.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.