Mala planinarska škola - PD Dilj gora

srijeda, 30.06.2021.

Dana, 29.6. 2021. smo s ponosom uručili diplome o završenoj Maloj planinarskoj školi našim malim Diljskim žirevima.

Mala planinarska škola pokrenuta je početkom ožujka 2021.g. kada je okupljen tim voditelja, te sastavljen plan i program škole, obavljeni upisi djece i osmišljen vizualni identitet: Diljski žirevi. Program MPŠ sastavljen je prema Programu dječje planinarske škole Hrvatskog planinarskog saveza, gdje je Mala planinarska škola i prijavljena tj. registrirana.

Slika.Program se sastoji od dva dijela:teorijski i praktični.

Teorijski dio sastoji se od predavanja podijeljenih u šest cjelina (planinarstvo, poznavanje planina, zaštita prirode, kretanje i boravak u planinama, orijentacija, opasnosti, pomoć i spašavanje u planini). Teorijski dio se izvodio na terenu kroz kraća predavanja i dijalog voditelja i nastavnog osoblja s djecom, te kroz edukativne vježbe i igre.

Praktični dio nastave provodi se u prirodi, na planinarskim izletima. Održano je 7 izleta: Šuma Striborova, jezero Petnja - Planinarsko sklonište Pljuskara, Velika - Nevoljaš, Sovsko jezero, Grabovac, eko akcija kod Planinarskog doma Đuro Pilar, te završni dvodnevni izlet na Papuk (Jankovac). Planirani izlet Od Ivane do Tadije je odgođen zbog kiše.

Detaljnije o izletima na poveznici.

Broj polaznika MPŠ je 36 (većina djece je između 10 i 13 godina) no na izletima je često bio i veći broj djece. Djeca su bila iznimno zainteresirana i redovita. Slijedi nam dogovor i nastavak organizacije sadržaja za Diljske žireve, ovisno o mogućnostima i angažmanu tj. slobodnom vremenu voditelja.

Slika.

U radu MPŠ aktivno sudjeluju planinari PD Dilj gora: Sandra Kalmar, Ivana Krešić, Lucija Nikičić, Ana Topolovec, Ankica Jurakić, Daria Pastuović, Daniel Novoselović i Ivica Blažević, te vodiči PD Dilj gora: Goran Bašić i Zlatko Gorec, planinari PD Dilj gora i članovi HGSS-a Vlasta Novosel i Josip Matić, te Vesna Andrić, stručna suradnica u Javnoj Ustanovi za zaštitu prirode BPŽ.

Voditelj Male planinarske škole: Siniša Damjančić

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

23.07.2021.

Kao i svakog ljeta, Hrvatski planinar izlazi kao dvobroj. Uvodna tema je Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971, a tu su i inspirativni članci o Durmitoru, Bilogori, Midžoru, Banskom brdu, Grossglockneru, planinarskoj prehrani i mnogim drugim temama.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

20.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. predstavljena je 18. 7. 2021. u TV kalendaru HRT-a. Pogledajte prilog emitiran povodom 50. obljetnice prvenstvenog uspona na Ingolfsfjeld.

50 godina od Prve hrvatske alpinističke ekspedicije Grenland ‘71

50 godina od Prve hrvatske alpinističke ekspedicije Grenland ‘71

16.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland ‘71 izvedena je od 7. srpnja do 15. kolovoza 1971., prije točno 50 godina. U području Ingolsfjelda hrvatski su alpinisti ispenjali niz vrlo teških smjerova, među kojima je posebno značajan prvenstveni uspon na Ingolfsfjaeld.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.