Informacije sa sjednice Izvršnog odbora Komisije za vodiče 22. 7. 2021.

četvrtak, 29.07.2021.

Slika.Izvršni odbor Komisije za vodiče održao je 22. 7. 2021. sjednicu s dnevnim redom od osam točaka. Nakon potvrđivanja odluka donesenih na prethodnim elektroničkim sjednicama raspravljalo se i odlučivalo o nabavci opreme za oružarstvo, provedbi popravnih ispita, Pravilniku Komisije za vodiče, provedenom instruktorskom ispitu i dodjeli instruktorskih licenci. Na sastanku su također primljena na znanje izvješća o radu potkomisija i povjerenstava, kao i informacije o izradi programskog okvira Europske pješačke asocijacije (ERA) te o povlačenju Anite Bistričić s dužnosti pročelnice Komisije.

LICENCIRANJE INSTRUKTORA

Utvrdivši da su ispunjeni svi uvjeti za stjecanje instrukturske licence, Izvršni odbor Komisije donio odluku o dodjeli instruktorskih licenci vodičima Gradimiri Bumbak (SPV Šibenik), Zoranu Milakoviću (SPV Slavonija), Davoru Rogini (SPV Zagorje) i Mladenu Vrabecu (SPV Zagreb). Aktualni popisi licenciranih instruktora i asistenata dostupni su na stranici: https://www.hps.hr/vodicka-sluzba/instruktori/.

Stanice su pozvane u bilo kojem trenutku prema uvjetima za stjecanje asistentske licence predložiti vodiče koji imaju znanja i afinititeta za rad na tečajima, ispitima i vježbama u Vodičkoj službi HPS-a.

POPRAVNI ISPITI

Kako bi svi ispiti bili po istim uvjetima dostupni svim pripravnicima Izvršni odbor Komisije potvrdio je odluku da se popravni ispiti provode u okviru redovnih ispitnih termina najavljenih na webu HPS-a (a ne unutar stanica vodiča). Ispiti se provode pred ispitnom komisijom koju utvrđuje Potkomisija za školovanje, a prema ispitnim kriterijima iz Programa tečaja za vodiče na ljetno planinarenje (A standard).

JAVNA RASPRAVA O NACRTU PRAVILNIKA KOMISIJE ZA VODIČE

Izvršni odbor Komisije pripremio je i otvorio javnu raspravu o nacrtu Pravilnika Komisije za vodiče. Pozivaju se sve stanice vodiča da razmotre nacrt Pravilnika iznesu svoja zapažanja i prijedloge odnosno da predlože izmjene i dopune. Zapažanja i prijedlozi primaju se na elektroničku adresu Komisije za vodiče vodici@hps.hr.

Nacrt Pravilnika nalazi se u privitku.

Javna rasprava otvorena je do 30. rujna 2021. Nakon zaključenja javne rasprave nacrt Pravilnika bit će ponovno upućen svim stanicama kao materijal u pripremi idućeg sastanka Komisije. Nakon usvajanja prijedloga Pravilnika na sastanku Komisije, on će biti upućen Izvršnom odboru i Skupštini HPS-a na daljnje odlučivanje sukladno Statutu HPS-a.

IZBOR PROČELNIKA VODIČKE SLUŽBE HPS-a

Nakon ostavke Anite Bistričić, na idućem sastanku Komisije za vodiče provest će se izbor pročelnika Vodičke službe HPS-a, zamjenika pročelnika i drugih članova Izvršnog odbora Komisije za vodiče HPS-a.

Pozivamo stanice da predlože kandidata za pročelnika Vodičke službe HPS-a.

Kandidatura treba sadržavati životopis kandidata za pročelnika, plan i program rada Komisije (prema članku 2. Pravilnika Komisije za vodiče plan i program rada predlaže kandidat za pročelnika) te prijedlog zamjenika pročelnika i drugih članova Izvršnog odbora Komisije (prema člancima 6. i 9. Pravilnika Komisije za vodiče, zamjenika pročelnika i popis članova Izvršnog odbora Komisije predlaže kandidat za pročelnika, a potvrđuje Komisija).

Kandidature se primaju na elektroničku adresu Komisije za vodiče HPS-a vodici@hps.hr do 30. rujna 2021. Sve valjane kandidature bit će proslijeđene svim stanicama vodiča u pripremi za sastanak Komisije.

Izborni sastanak Komisije održat će se u listopadu, u fizičkom ili elektroničkom obliku, ovisno o epidemiološkim okolnostima. Točan termin održavanja sastanka bit će objavljen tijekom rujna.

Izvršni odbor Komisije za vodiče HPS-a

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.