Novi domaćini u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku

nedjelja, 01.08.2021.

Slika.Nakon odlaska dugogodišnje domarke u mirovinu u srpnju 2021. brigu o planinarskom domu Bijele stijene u Tuku preuzeli su novi domaćini, obitelj Vilić iz Zagreba. Prema planu upravljanja, novi domaćini pristupili su odmah uređenju planinarskog doma i njegovog okoliša te unaprjeđenju ponude i sadržaja. Dom je redovito otvoren i nudi smještaj, prehranu i piće. Za najave i dogovor o boravku u domu, osim telefonskog broja 099/35-50-060 (Kristijan Vilić) na raspolaganju je i e-mail adresa dom.tuk@hps.hr.

Planinarski dom Bijele stijene zidana je katnica uz seosku crkvu u Tuku kod Mrkoplja. Dom je izvrsno je uporište za izlete na Bjelolasicu, Samarske i Bijele stijene, Vrbovsku i Matić poljanu te na obližnje vrhove Čelimbašu i Maj. Dom je u vlasništvu Hrvatskog planinarskog saveza. Osnovni podaci o planinarskom domu dostupni su na adresi: https://www.hps.hr/info/planinarske-kuce/planinarski-dom-bijele-stijene-u-tuku/

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.