Novi domaćini u planinarskom domu Bijele stijene u Tuku

utorak, 03.08.2021.

Slika.Nakon odlaska dugogodišnje domarke u mirovinu u srpnju 2021. brigu o planinarskom domu Bijele stijene u Tuku preuzeli su novi domaćini, obitelj Vilić iz Zagreba. Prema planu upravljanja, novi domaćini pristupili su odmah uređenju planinarskog doma i njegovog okoliša te unaprjeđenju ponude i sadržaja. Dom je redovito otvoren i nudi smještaj, prehranu i piće. Za najave i dogovor o boravku u domu, osim telefonskog broja 099/35-50-060 (Kristijan Vilić) na raspolaganju je i e-mail adresa dom.tuk@hps.hr.

Planinarski dom Bijele stijene zidana je katnica uz seosku crkvu u Tuku kod Mrkoplja. Dom je izvrsno je uporište za izlete na Bjelolasicu, Samarske i Bijele stijene, Vrbovsku i Matić poljanu te na obližnje vrhove Čelimbašu i Maj. Dom je u vlasništvu Hrvatskog planinarskog saveza. Osnovni podaci o planinarskom domu dostupni su na adresi: https://www.hps.hr/info/planinarske-kuce/planinarski-dom-bijele-stijene-u-tuku/

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.