Ispit za vodiče C standarda 25. i 26. rujna 2021. u NP Paklenica

utorak, 24.08.2021.

Slika.

Komisija za vodiče HPS-a 25. - 26. rujna 2021. godine organizira ispit za vodiče C standarda. Ispit se provodi po Programu školovanja vodiča na penjanje (C standard), a namijenjen je vodičima koji su uspješno završili tečaj za vodiče C standarda.

Ispit se provodi u uvjetima iz kategorije (kratki i dugi sportski smjerovi u prirodnoj stijeni).

Uvjeti za prijavu kandidata na ispit:

  • članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s ovjerenom markicom za tekuću godinu
  • članstvo u matičnoj stanici vodiča u tekućoj godini
  • uspješno završen tečaj za vodiča C standarda
  • barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu
  • Uvjeti za stjecanje naziva vodič na penjanje (vodič C standarda)
  • položen ispit za vodiča C standarda
  • sposobnost penjanja kratkih sportskih smjerova težine 5c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postavljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni)
  • barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4c (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu

Ispit će se održati 25. i 26. rujna 2021. u NP Paklenica. U slučaju prognozirane kiše/jake bure u predviđenom terminu ispita, ispit će se održati u zamjenskom terminu. Kandidati će o eventualnoj odgodi ispita u rezervni termin biti obaviješteni putem dostavljenih e-mail adresa barem 2 dana prije termina ispita.

Prijava
Prijave se primaju putem on-line prijavnice za ispite u Vodičkoj službi HPS-a. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pristup ispitu prema redoslijedu prijave.

Troškovi
Organizacijski troškovi polaganja ispita se ne naplaćuju. Smještaj i prehrana su u vlastitoj organizacijii. Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu.

Početak ispita
Okupljanje pristupnika počinje u subotu u 10:00 sati ispod dugog sportskog smjera Karamara sweet temptations (6a+, zapadna stijena Velikog Ćuka) unutar NP-a Paklenica. Ispit počinje predajom dokaza o ispunjavanju uvjeta za polaganje, a nastavlja se praktičnim dijelom tj. penjanjem kratkih i dugih sportskih smjerova. Praktični dio ispita će se nastaviti i u nedjelju, dok svi pristupnici ne odgovore sve teme predviđene ispitom.
Kandidati trebaju ponijeti kompletnu opremu propisanu za vodiča C standarda.

Kontakt:
Komisija za vodiče HPS-a, vodici@hps.hr
Voditelja ispita: Tomislav Jakopec, vodič instruktor HPS-a 099/8246-605
tomislav1.jakopec@gmail.com

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.