7. pohod na Frušku goru, 2021.

ponedjeljak, 06.09.2021.

Da istočna Slavonija nije planinarski kraj to je svima poznato, ali unatoč tome u istočnoj Slavoniji ima sve više planinara i zaljubljenika u prirodu.

Slika.

Ovakvo stanje dokazuje 7. Pohod na Frušku goru u organizaciji HPD Cibalia Vinkovci koji se održao 05.09.2021. godine na obroncima Fruške gore u neposrednoj blizini Iloka.

Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji okupilo se 214 planinara iz 18 planinarskih društava. Slavoncima se se pridružili planinari iz Zagreba, Varaždina i Čakovca.

Okupljanje planinara bilo je na vidikovcu Vukovo. Organizator je ponudio dvije staze za hodanje.

  • Stazu Vukovo – Kaniža - Duboki potok – Čukavac – Liska – Tribljevina – Skandala – Vukovo u dužini oko 14 km pohodilo je 159 planinara.
  • Stazu Vukovo – Liska - Tribljevina – Skandala – Vukovo u dužini oko 8 km 55 planinara.


Staze su prolazile kroz šume, vinograde, polja, surduke,..

Treba naglasiti da je u sklopu ove manifestacije službeno otvorena planinarska staza pod nazivom Skandala. Ovo je prva planinarska staza u Vukovarsko srijemskoj županiji, koja će se naći u Hrvatskoj planinarskoj obilaznici sa kontrolnom točkom Skandala.

Veliku podršku i pomoć u označavanju markacijama, putokazima, u čišćenju i svim ostalim radnjama koje su potrebne za postavljanje planinarske staze te za organiziranje manifestaciju uz članove HPD Cibalia Vinkovci i HPD Liska Ilok dali su Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, gradonačelnica grada Iloka Marina Budimir, Županijska turistička zajednica i Savez za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca „Sport za sve“.

Predsjednik HPD Cibalia Vinkovci i Predsjednik Planinarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije
Igor Nađ

Slika 1 od 15.Slika 2 od 15.Slika 3 od 15.Slika 4 od 15.Slika 5 od 15.Slika 6 od 15.Slika 7 od 15.Slika 8 od 15.Slika 9 od 15.Slika 10 od 15.Slika 11 od 15.Slika 12 od 15.Slika 13 od 15.Slika 14 od 15.Slika 15 od 15.

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.