Poziv - 21. foto natječaj planinarske fotografije

srijeda, 29.09.2021.

HPD "Mosor" raspisuje 21. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

Tema natječaja je planinarska fotografija po kategorijama:

  1. Alpinizam, penjanje, turno skijanje
  2. Speleologija
  3. Planinski pejzaži
  4. Biljni i životinjski svijet
  5. Čovjek u planini
  6. Crno bijela planinarska fotografija

Autori, sudionici natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Nije dopuštena montaža ili manipulacija prijavljenih fotografija koja mijenja originalnost snimljene scene.

Fotografije se šalju u digitalnom formatu isključivo na e-mail foto.hpd.mosor.split@gmail.com s naslovom “21.NATJEČAJ ZA PLANINARSKU FOTOGRAFIJU 2021” u .jpg .jpeg formatu, pojedinačne veličine fotografije 5 MB i rezolucije od 300 dpi.
Datoteku s fotografijama i prijavnicom pošaljite preko wetransfer-a ili jumbo mail-a.
Prijavljuje se najviše pet (5) fotografija po kategoriji. Svaku prijavljenu fotografiju treba imenovati: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije_ godina snimanja (npr.1_Ivo Ras_Planina_2019).

Prijavom na natječaj autor daje suglasnost organizatoru da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, ISKLJUČIVO u svrhu promocije i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama.

Natječaj se otvara u utorak 24.kolovoza 2021. godine, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je nedjelja 31. listopada 2021.

Najbolje fotografije odabrat će stručni žiri u sastavu:

  • Dalibor Prančević (prof. povijesti umjetnosti)
  • Valentino Bilić Prcić (fotograf)
  • Dražan Mimica (planinar, speleolog i višestruko nagrađivani fotograf)
  • Antonio Miše (fotograf)

Izložba odabranih fotografija održat će se u Maloj galeriju Muzeja grada Splita a točan datum otvaranja objavit ćemo naknadno.

Dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela: 091 9381 463 (pročelnica foto sekcije) ili na foto.hpd.mosor.split@gmail.com


Žana Hrkać

Pročelnica foto sekcije HPD Mosor

Slika.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.