Mala Planinarska škola - PD Dubovac

ponedjeljak, 06.12.2021.

Izletom „starih“ i „mladih“ planinara članova PD „Dubovac“ u Samoborsko gorje, kružnom planinarskom turom dužine 15 km, od Smerovišća preko vrha Veliki Lovnik do Cerinskog vira, uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona kod planinarskog doma 'Cerinski vir' završila je s radom 11. Mala planinarska škola „Klinci i klinceze 2021“ u organizaciji Planinarskog društva „Dubovac“ Karlovac.

Slika.

Škola je započela s radom 05.09.2021. god uvodnim predavanjem u planinarskom domu 'Zvonimir Plevnik' na Kalvariji. Daljnje aktivnosti odvijale su se nizom od 10 tematskih izleta, uključivo i vježbu na umjetnoj stijeni. Za svaku pohvalu je da su klinceze i klinci tijekom škole odhodali gotovo 90 kilometara te savladali u usponu preko 3000 metara visinske razlike. Nažalost epidemiološka situacija je onemogućila ne mali broj djece koja su se prijavila u školu da od iste i odustanu.

Škola je u cijelosti provedena na terenu, kraćim izlaganjima i vježbama po nastavnim temama sukladno Programu Dječje planinarske škole Hrvatskog planinarskog saveza.
Polaznici koji su u cjelosti ispunili uvjete za uspješan završetak škole stekli su osnovna znanja o planinarstvu i planinama, opremi i njezinom korištenju, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji i drugim temama koje su se obrađivale tijekom škole.

Slika.

Posebno veseli i za svaku pohvalu je dječja motiviranost za planinarske aktivnosti svih 15 polaznika koji su s uspjehom završili ovogodišnju MPŠ pošto je većina djece više puta pohađala i uspješno završila Malu planinarsku školu. Pohvalno je da svi ovi 'mali' planinari i nakon završetka škole sudjeluju u aktivnostima Društva.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

06.01.2022.

Dana 16. prosinca 2021. Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju kojom se 2022. godina proglašava Međunarodnom godinom održivog razvoja planina. Međunarodna godina održivog razvoja planina važna je prilika da se skrene pozornost šire javnosti na brojne izazove povezane s očuvanjem planinskih ekosustava.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.