Redovna godišnja Skupština Komisije za speleologiju HPS-a

srijeda, 08.12.2021.

Slika.

U petak, 3.prosinca 2021. u 20.30 h održana je redovna godišnja Skupština Komisije za spleleologiju HPS-a u prostorijama HGSS stanice Zagreb, Bliznec 29, Zagreb.

Nakon otvaranja Skupštine, odabira Radnog predsjedništva te utvrđivanja kvoruma došlo se do 4. točke dnevnoga reda gdje je izabrana nova tajnica KS HPS – Lea Ovčarić, članica SO Željezničar iz Zagreba. Marku Rakovcu, članu SO Velebit iz Zagreba produžen je mandat predstavnika KS HPS pri Balkanskoj speleološkoj uniji.

Dalje se na Skupštini iznosilo godišnje izvješće o radu za 2021 godinu kao i izvješće o potrošenim sredstvima za tekuću godinu.

Slika.

Predstavljen je Plan rada i financijski plan za 2022. godinu. Glavna točka plana rada nastavak je projekta 'Speleološka istraživanja hrvatskog krša'. Veliki dio programa posvećen je i edukaciji pa su tako u planu tri stručna seminara te speleološki ispiti za speleološke nazive Instruktor speleologije i speleolog. Treću cijelinu godišnjeg plana čine nacionalni i međunarodni skupovi vezani uz speleološku tematiku.

Skupština se zaključila raspravom o web stranicama, suradnji sa speleolozima iz BiH i podsjećanjem članica KS HPS na svoje godišnje obaveze prema Komisiji.

Damir Janton
Pročelnik Komisije za speleologiju HPS-a

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.