Godišnje nagrade za doprinos planinarskoj publicistici i najbolju planinarsku web stranicu

petak, 17.12.2021.

Danas objavljujemo dobitnike u kategorijama Najveći doprinos planinarskoj publicistici i Najbolja planinarska web stranica .


Najveći doprinos planinarskoj publicistici

Slika.Izvršni odbor odlučio je u ovoj kategoriji nagraditi dosad najopsežniju knjigu o planinarstvu na području Slavonije, kojom je društvo s bogatom i dugom tradicijom na uzoran način predstavilo svoju djelatnost. Riječ je o monografiji kojim je na temelju velike količine brižljivo i sustavno prikupljenih povijesnih podataka metodološki uzorno prikazan raznovrstan planinarski rad od 19. stoljeća do danas. Za najveći doprinos planinarskoj publicistici nagrada se dodjeljuje monografiji 125 godina HPD Bršljan-Jankovac iz Osijeka koju je uredila Valentina Bušić.


Najbolja web-stranica

Slika.Internetski sadržaji koje priređuje i uređuje član jednoga liburnijskog planinarskog društva ogledni su primjer dobre sustavne popularizacije planina i planinarstva. Taj Planinarski blog sadrži kvalitetne putopise i prikaze planine u Hrvatskoj i inozemstvu, fotografije i druge korisne i zanimljive planinarske sadržaje. U 2021. najbolja planinarska web-stranica je Planinarski blog Mirka Bjelana, člana PD-a Knezgrad iz Lovrana.

Čestitamo!


U idućoj objavi predstavit ćemo dobitnike godišnjih nagrada u kategorijama Najbolj upravljač planinarske kuće i Najbolja skrb o planinarskim putovima u 2021. godini.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

06.01.2022.

Dana 16. prosinca 2021. Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju kojom se 2022. godina proglašava Međunarodnom godinom održivog razvoja planina. Međunarodna godina održivog razvoja planina važna je prilika da se skrene pozornost šire javnosti na brojne izazove povezane s očuvanjem planinskih ekosustava.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.