Godišnje nagrade za najbolji rad s mladima, najboljeg vanjskog suradnika i posebna priznanja

utorak, 21.12.2021.

Danas objavljujemo dobitnike u kategorijama Najbolji rad s mladima, Najbolji vanjski suradnik i Posebna priznanja.


Najbolji rad s mladima

Slika.Najboljim radom s djecom i mladima ocijenjeno je organizirano djelovanje jednoga planinarskog društva iz mjesta u podnožju planine Ivanščice. U ovoj je godini težište rada bilo je provedbi dječje planinarske škole, bliskoj suradnji s mjesnom osnovnom školom i raznovrsnim aktivnostima koje se mogu organizirati u uvjetima epidemije. Za najbolji rad s djecom i mladima Izvršni odbor HPS-a nagrađuje HPD Belecgrad iz Belca.


Najbolji vanjski suradnik

Slika.Izvršni odbor u ovoj kategoriji nagradio je javnu ustanovu koja upravlja planinskim nacionalnim parkom i strogim rezervatom, za kvalitetnu suradnju u provedbi planinarskih aktivnosti i angažman kojemu je cilj uređenje i unaprjeđenje planinarske infrastrukture na području toga parka. Najbolji vanjski suradnik je Javna ustanova Nacionalni park Risnjak.


Posebna priznanja

Slika.Među raznovrsnim aktivnostima Izvršni odbor odlučio je posebnim priznanjem nagraditi još jedno vrlo značajno postignuće, izvedeno u okviru Komisije za povijest planinarstva. Riječ je vrlo obimnom poslu pregledavanja i popisivanja arhivske građa o hrvatskom planinarstvu pohranjene u Samoborskom muzeju. Imajući u vidu da ti materijali predstavljaju povijesnu građu od posebnog interesa za Hrvatski planinarski savez i cjelokupnu planinarsku udrugu u Republici Hrvatskoj, kao i velik opseg Zbirke i obavljenog posla, Izvršni odbor posebnim priznanjem nagrađuje članove koji su neposredno proveli cjelovitu inventarizaciju povijesne građe hrvatskog planinarstva u Samoborskom muzeju. Posebnim priznanjem Izvršnog odbora HPS-a za 2021. godinu nagrađuju se Krunoslav Milas, Zdenko Kristijan i Darko Dömötörffy.

Čestitamo svim nagrađenima i želimo svim planinarima mnogo planinarskih uspjeha u 2022. godini!

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.