Održan seminar za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a

utorak, 14.12.2021.

Slika.U planinarskom domu Bijele stijene u Tuku i na terenima u okolici održan je 11. i 12. prosinca stručni seminar za voditelje tečaja i ispita u Vodičkoj službi HPS-a. U dva dana održan je niz tematskih izlaganja i rasprava o organiziranju i izvođenju predavanja i vježbi, primjeni programa školovanja, komunikaciji s polaznicima, asistentima, instruktorima i Komisijom za vodiče, a osobito o standardiziranim postupcima korištenja tehničke opreme, ispitnim kriterijima te o administrativnim i drugim zadaćama voditelja tečaja i ispita. U okviru terenskog rada izvedena je završna vježba kakva se redovito izvodi na tečajima za vodiče na ljetno planinarenje, a koja uključuje orijentaciju, vođenje, korištenje tehničke opreme, potragu, prvu pomoć i spašavanje. U analizi je ocijenjeno da je vježba, kao i cjelokupni seminar ispunio očekivanja sudionika te su dogovoreni daljnji postupci u cilju standardizacije postupaka i daljnjeg unaprjeđenja kvalitete školovanja u Vodičkoj službi HPS-a. Razmjena iskustava nastavit će se kroz iduće instruktorske seminare, sudjelovanje instruktora i asistenata iz različitih stanica na svim tečajevima i ispitima, kao i uključivanjem novih vodiča u rad na tečajima u Vodičkoj službi.

Slika.Na seminaru je sudjelovalo 20 vodiča s edukatorskim licencama iz stanica vodiča Slavonija, Varaždin, Zagreb, Rijeka, Zadar, Šibenik i Makarska. U dijelu seminara bilo je organizirano i videokonferencijsko uključenje voditelja tečaja C standarda kojemu je uoči seminara određena mjera samoizolacije. Seminar su vodili pročelnica Komisije za vodiče Karoline Supina Vrabec i pročelnik Potkomisije za instruktorski kadar Eugen Zobaj.

Na stranicama Komisije za vodiče objavljen je godišnji plan održavanja tečaja i ispita za vodiče, a podrobnije informacije bit će na istom mjestu dostupne uoči održavanja tih akcija.

Poveznica: Plan akcija Vodičke službe HPS-a u 2022. godini

Slika.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.