2. Štefanjski uspon 2021, PK Vitezovi Puste Bele

nedjelja, 02.01.2022.

Slika.

Ove godine nastavili smo s našom tradicijom uspona na obližnju i omiljenu nam planinu Ivančicu na blagdan Svetog Stjepana.

Po običaju, kao i vikendima kroz godinu, okupljanje je bilo zakazano za sedam sati, uz lagane pripreme i zagrijavanje za uspon pred nama. Odazvali su se članovi i prijatelji kluba koji zajedno čine našu malu zajednicu na koju smo jako ponosni.

Okupljeni planinari željni novog izazova i opuštanja nakon uživanja u delicijama s bogatog blagdanskog stola formirali su manje grupe od kojih je svaka, po odabranom planinarskom putu i ovisno o fizičkim mogućnostima pojedinaca, napredovala prema vrhu. Iako najzahtjevnija na planini, posebno nam je draga staza “Pionir” preko grebena, pa je većina “Vitezova” baš nju odabrala za put do cilja.

Slika.

Već na početku uspona nagrađeni smo prekrasnim panoramskim pogledom prema Čevu - naistočnijem vrhu Ivančice ili kako ga zovu “Zagorskom Kleku” , a na dlanu nam se činio i Varaždin, što je ujedno bio i nagovještaj prekrasnog, sunčanog dana koji je pred nama. Vjetar je bio relatvno slab te uz pokoju zraku sunca osjet hladnoće skoro pa nije ni postojao, kao da je proljeće.

Unatoč trenutačnoj pandemiji bolesti COVID-19 , Pasarićev dom na vrhu Ivančice radi u skladu s epidemiološkim mjerama pa smo uspjeli malo odmoriti i okrijepiti pred povratak za koji smo i ovog puta, već tradicionalno odabrali stazu “Konj”.

Uz želju da u Novoj 2022. godini uživamo u što više ovakvih pohoda, zadovoljno smo se uputili kućama.

Ivica Bajsić, predsjednik PK Vitezovi Puste Bele

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.