Inicijativa za Erasmus+ projekt za unaprjeđenje planinarskog rada s osobama s invaliditetom

petak, 21.01.2022.

Slika.Planinarski savez Slovenije (PZS) obratio se početkom siječnja savezima s kojima aktivno surađuje s inicijativom za prijavu i provođenje Erasmus+ projekta kojemu je cilj unaprjeđenje planinarskog rada s osobama s invaliditetom. Takva aktivnost je nedvojbeno dobrodošla i korisna za HPS i njegovo članstvo, a u HPS-u postoje iskustva i znanja koji omogućuju kvalitetno sudjelovanje u takvoj vrsti međunarodnog projekta te je HPS dao punu podršku toj inicijativi. U HPS-u je planinarski rad s osobama s invaliditetom organiziran u Radnoj skupini za osobe s invaliditetom u Komisiji za vodiče. Imajući u vidu dosad postignute brojne kvalitetne rezultate, Izvršni odbor HPS-a je svojom odlukom neposredno podržao uključivanje HPS-a u Erasmus+ projekt za unaprjeđenje planinarskog rada s osobama s invaliditetom.

Planirano je da projekt obuhvati niz organiziranih aktivnosti u zemljama od Italije do Sjeverne Makedonije, uključujući neposrednu razmjenu iskustava i izradu priručnika na svim jezicima partnera.

Slika.U četvrtak 20. siječnja 2022. održan je i inicijalni sastanak parntera na kojemu su sudjelovali predstavnici planinarskih saveza Slovenije, Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije. Na temelju iskazne zainteresiranosti, spremnosti i potreba dogovoreno je da se pristupi razradi projekta i aktivnosti. Planinarske udruge članice HPS-a i javnost bit će pravodobno informirane o pojedinostima projekta i uključene u provedbu aktivnosti.

Osnovne informacije o planinarenju osoba s invaliditetom dostupne su na stranici Planinarenje osoba s invaliditetom.

Najnovije vijesti

100. obljetnica planinarstva u Petrinji

100. obljetnica planinarstva u Petrinji

24.05.2022.

Kod planinarskog doma Matija Filjak na Hrastovičkoj gori kod Petrinje u nedjelju 22. svibnja održana je svečanost povodom 100. obljetnice HPD-a Zrin u Petrinji. Predsjednik HPS-a Darko Berljak istaknuo je da je HPD Zrin u Petrinji bilo formirano 1922. kao podružnica zagrebačkog Hrvatskog planinarskog društva i da se već u razdoblju do Drugog svjetskog rata istaknulo se kao jedna od najaktivnijih podružnica tadašnjeg HPD-a. Društvo je tijekom stotinu godina, od 1922. do danas djelovalo pod imenima Zrin, Zrinska gora, Petrinja, Gavrilović pa od 1999. ponovno Zrin.

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.